msmKosttillskottet MSM

Jag har precis upptäckt kosttillskottet MSM som har massor av superegenskaper, bl.a. hjälper det till att boosta kollagenet i kroppen. Och kollagen det gillar vi!

msm

Jag har scannat av ett antal artiklar om MSM och sammanställt det viktigaste du behöver veta om den livsviktiga mineralen. Läs vidare..

msm

Vad är MSM?

MSM står för MetylSulfonylMetan och är organiskt svavel. Att svavel är så bra för oss låter kanske lite konstigt men faktum är att svavel finns naturligt i våra kroppar i framförallt muskler, bindväv, senor, brosk, ligament, hud och hår. Svavel behövs bl.a. för att bilda kollagen,  som stärker våra leder, förbättrar rörligheten och boostar hud, naglar och hår. På grund av dessa egenskaper kallas MSM ofta för ”skönhetsmineralen”.

msm

msm

Var finns MSM?

MSM kommer ursprungligen från plankton i haven, mineralen är vattenlöslig och ingår i kretsloppet som regn som faller över jorden. Växter tar upp näringen via rötterna i jorden och via växterna får djur och människor i sig mineralen. Prakiskt taget alla celler hos människor och djur innehåller organiskt svavel.

msm

Var köper jag MSM

Du köper Great Earths MSM med C-vitamin i de flesta välsorterade hälsokostbutiker som t.ex. Life. Eller på nätet hos t.ex. BODYSTORE.  Du hittar samtliga återförsäljare på Great Earths hemsida www.greatearth.se

Livsmedel med MSM

Svavel finns naturligt i kött, fisk, opastöriserad mjölk, frukt, grönsaker och spannmål, bland annat. Svavel är känsligt och förstörs vid upphettning och torkning av mat. Det stora problemet är våra utarmade och bearbetade jordar som innehåller mindre och mindre av viktiga mineraler som t.ex. svavel. Att vi dessutom äter mycket processade livsmedel med lågt näringsinnehåll bidrar också till att vi kan lida brist på viktiga mineraler som MSM.

msm

Varför ska jag äta MSM?

För att bli rörligare och minska eventuella problem som smärta och stelhet vid artros. För att bli snyggare – Det stärker ditt hår, din hud, dina naglar. Ger ökad hårtillväxt, hårkvalitet, nageltillväxt, tjocklek och styrka på naglarna. För att orka mer och träna bättre – det gör att du kan träna hårdare och längre eftersom det bidrar till att höja mjölksyra tröskeln, det minskar också träningsvärken och förbättrar återhämtningen efter träningen. När vi blir äldre minskar den naturliga koncentrationen av svavel och MSM i kroppen så ett tillskott kan vara väldigt bra.

msm

Med MSM boostar vi kollagenet ännu mer!

Nu boostar vi kollagenet ännu mer. Läs mitt inlägg Att äta kollagen är det överlägset bästa anti age tipset!” för att få tips och lära dig mer om kollagen och vilken betydelse det har för leder, hud, hår och naglar. Kombon med kollagen är guld!

kollagen

Hur ska jag äta MSM?

Mineralen har precis som kollagen bättre upptag i kroppen när det intas tillsammans med C-vitamin. I Great Earths tabletter är C- vitamin tillsatt. När du börjar äta MSM så är rekommendationen att öka intaget succesivt eftersom kosttillskottet är utrensande och kan ge avgiftningssymptom. Ta tabletterna i samband med måltid och börja med 1 tablett om dagen för att gradvis trappa upp till den rekommenderade dosen om 3 tabletter dagligen. 3 tabletter innhåller 3000 mg MSM och 900 mg C-vitamin.

msm

Är MSM farligt på något sätt?

Nej det är inte farligt. Det är klassat som ett av de mest ofarliga preparat som finns och klassat som lika giftigt som vatten av Amerikanska FDA (Food and Drug Administration) som motsvarar vårt läkemedelsverk.  Alltså inte giftigt alls.

msm

MSM utvärtes i varma källor

MSM kan också tas upp i kroppen via huden. I många länder är det populärt att bada i svavelrika källor för hälsan skull och för att få hjälp vid olika typer av hudproblem och värk. Jag tänker på Ungern och framförallt Budapest där det finns massor av termalbad och varma källor, och på Blå lagunen på Island.

Skriv en kommentar

Close