gummiband med handtag

Träna hemma med gummiband med handtag

Ett redskap som jag verkligen gillar och som jag använt i många, många år är gummiband med handtag. Det är enkelt att använda och lätt att ta med, och du kan få till en riktigt bra styrketräning för hela kroppen hemma på ett enkelt sätt. Särskilt bra är det för överkropp, armar och rygg som kan vara lite svåra att träna effektivt utan redskap.

gummiband med handtag

Här är några av mina favoritövningar för gummiband med handtag.

Jag brukar nästan alltid träna till musik och gör då ofta olika övningar i t.ex. vers och refräng, och/eller varierar tempot i samma övning. Då blir det dessutom roligare att träna trycker jag.

gummiband med handtag

Övning 1 – Bicep curl

Stå på bandet med båda fötterna. För en lättare variant sätt i en fot och för en tyngre ha bandet i kors. Böj lite på knäna, fram med bäckenet och bak med axlarna. Överarmarna ska vara låsta efter sidorna och du jobbar upp och ner med underarmen. Se bilden ovan.

3 stående övningar för lats, axlar och triceps

Tre övningar för lats, axlar och triceps. Stå enligt ovan och med en stolt hållning och aktiverad kropp. Håll bandet med raka armar framför kroppen och dra rakt ut åt sidorna. Bandet går emot bröstet och du pressar ihop skulderbladen. Bandet ovanför huvudet och dra bandet rakt ut åt sidorna. Ena armen bakom ryggen för att hålla emot bandet och den andra rakt upp. Håll armen stilla och jobba med underarmen upp och ner.

Övning 5 – Rygglyft med gummiband

Ligg på mage och håll bandet framför dig med raka armar. Håll i handtagen och på bandet. Lyft överkroppen och dra bandet framför dig, titta ner. Grym ryggövning, desto mindre band du har mellan händera desto jobbigare.

Casall Exetube

Vilket gummiband är bäst? Jag har provat en mängd olika gummiband genom åren. Casall Exetube har funnits på marknaden länge. Det var det första gummiband jag köpte och det är ett av de absolut bästa på marknaden. Sköna handtag och lagom motstånd. Jag har ett medium, det är gult. Färgerna har varierat lite genom åren och nu är mediumbandet svart, det lättaste grått och det tyngsta orange. Det här är ett otroligt hållbart gummiband som inte slits och håller motståndet bra år efter år. Mediumbandet är ganska tungt så är du inte så träningsvan skulle jag rekommendera light. Banden kostar 199 kr st.

Irongym

Ett annat bra gummiband är Irongym adjustable tube trainer, som du kan reglera. Men det är ganska hårt från början så det passar bäst för dig som är träningsvan och ganska stark. Jag har aldrig använt funktionen för att göra det tyngre. Motståndsmässigt är det ungefär som Casalls medium band. Det har bra handtag och gummit har bra hållbarhet. Bandet kostar 299 kr.

Powergympa – ett helt pass för hemmaträning!

Vill du ha fler övningar med och utan gummiband som du kan göra hemma så kolla in Träning 40+ Online. Alla övningar här ovan kommer från passet Powergympa 45 min – Womans World.

Träning 40+ Online – hemmaträning

Du kan köpa det passet enskilt och träna till det hur många gånger du vill för bara 99 kr. ELLER så kan du bli medlem på min kanal, då får du tillgång till alla pass som finns där och de som kommer (nya varje månad) det kostar 199 kr/mån.

Träning 40+ online hemmaträning

Skriv en kommentar

Close