Träna hemma med gummiband med handtag

Ett redskap som jag verkligen gillar och som jag använt i många, många år är gummiband med handtag. Det är enkelt att använda och lätt att ta med, och du kan få till en riktigt bra styrketräning för hela kroppen hemma på ett enkelt sätt. Särskilt bra är det för överkropp, armar och rygg som kan vara lite svåra att träna effektivt utan redskap. Det bästa gummibandet har Casall.

gummiband med handtag

Här är några av mina favoritövningar för gummiband med handtag.

Jag brukar nästan alltid träna till musik och gör då ofta olika övningar i t.ex. vers och refräng, och/eller varierar tempot i samma övning. Då blir det dessutom roligare att träna trycker jag. Här får du 5 olika filmade övningar.

Övning 1 – Bicep curl

Stå på bandet med båda fötterna. För en lättare variant sätt i en fot och för en tyngre ha bandet i kors. Böj lite på knäna, fram med bäckenet och bak med axlarna. Överarmarna ska vara låsta efter sidorna och du jobbar upp och ner med underarmen. Se bilderna ovan.

3 stående övningar för lats, axlar och triceps

Tre övningar för lats, axlar och triceps. Stå enligt ovan och med en stolt hållning och aktiverad kropp. Håll bandet med raka armar framför kroppen och dra rakt ut åt sidorna. Bandet går emot bröstet och du pressar ihop skulderbladen. Bandet ovanför huvudet och dra bandet rakt ut åt sidorna. Ena armen bakom ryggen för att hålla emot bandet och den andra rakt upp. Håll armen stilla och jobba med underarmen upp och ner.

Övning 5 – Rygglyft med gummiband

Ligg på mage och håll bandet framför dig med raka armar. Håll i handtagen och på bandet. Lyft överkroppen och dra bandet framför dig, titta ner. Grym ryggövning, desto mindre band du har mellan händera desto jobbigare.

Casall Exetube är det bästa gummibandet på marknaden!

Vilket gummiband är bäst? Jag har provat en mängd olika gummiband genom åren. Casall Exetube har funnits på marknaden länge. Det var det första gummiband jag köpte och det är ett av de absolut bästa på marknaden. Sköna handtag och lagom motstånd. Jag har ett medium, det är gult. Färgerna har varierat lite genom åren och nu är mediumbandet grågrönt, det lättaste grått och det tyngsta svart. Det här är ett otroligt hållbart gummiband som inte slits och håller motståndet bra år efter år. Mediumbandet är ganska tungt så är du inte så träningsvan skulle jag rekommendera light. Men annars är medium perfekt för de flesta. Banden kostar 299 kr st. Väl investerade pengar.

Powergympa – ett helt pass för hemmaträning!

Vill du ha fler övningar med och utan gummiband som du kan göra hemma så kolla in Träning 40+ Online. Alla övningar här ovan kommer från passet Powergympa 45 min – Womans World. Det kostar 99 kr/månaden och du får tillgång till 40 stycken olika filmade pass.

10 övningar med gummiband för hela kroppen

Du hittar också 10 stycken filmade övningar med gummiband med handtag på min Instagramkanal @traning40. Så in och kolla om du missat dem.

Just nu 25% rabatt på Bodystore!!

Passar också på att tipsa om träningskläderna jag har på mig. De kommer från Bodystore och du hittar överdelen här och tightsen här. Just nu får du dessutom hela 25% rabatt när du handlar för minst 399 kronor. Ange kod: VINTER25

Write A Comment

Close