Ingefära shot med citron och honung - RAW food - Träning 40+

ingefära

Lenas Ingefärsshot – NYTT RECEPT!

Jag gillar att experimentera i köket och jag gillar min mixer. Nu har jag tagit fram en rawfood variant av min populära ingefärsshot, alltså tillagning helt utan upphettning. Du gör den supersnabbt i mixern på ett par minuter. Det är många av mina läsare som frågat om ingefärsshoten går att göra som raw food, och nu kan jag svara er att JA det går jättebra! Det här receptet är dessutom enklare och går snabbare att göra än originalreceptet (Där du upphettar till max 60 grader). Shoten smakar precis lika bra i raw food varianten. Testa!

Ingefära

Lenas Ingefärsshot – RAW FOOD

  • Ca 400 gram ingefära
  • 2 citroner
  • 1 liter vatten
  • Honung efter smak ca ½ dl

Gör så här:

Du behöver inte skala ingefäran men tvätta den noga och skär bort det yttersta på ”topparna”, ansa lite och kolla så ingen del ser dålig ut. Skär ingefäran i lite mindre bitar och lägg i mixern. Tillsätt hälften av vattnet 5 dl, och mixa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet och kör runt. Låt stå i mixern i ca 1 timme och kör runt 2-3 ggr under tiden, för att säkert få ut alla nyttigheter. Avsluta med en kort mixning och häll sen upp massan i en finmaskig sil, låt rinna av och pressa ut den sista vätskan med en sked. Blanda i saften från citronerna och honungen, blanda och häll upp i fina flaskor.

Förvara din ingefärsshot i kylskåpet, och skaka flaskan innan du häller upp i små glas. Ta en shot varje morgon. Mängd efter tycke och smak men ca 30 – 50 ml. Receptet räcker till två personer i ca två veckor. Obs, ingefärsshot är beroendeframkallande…

ingefära

ingefära

Mera Ingefära

Originalreceptet ”Lenas Ingefärsshot” med upphettning till max 60 grader. När du värmer shoten vid tillagning får den en lite fylligare smak tycker jag, men det är mer pyssel. I inlägget kan du också läsa om varför Ingefära inte ska upphettas till mer än 60 grader.

Använd Ingefärsshoten i matlagning, t.ex i en smoothie eller i en dressing som här Ljummen Thaisallad med biff

ingefära

Varför Ingefära?

Ingefära förhindrar och lindrar förkylning, innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen, äter du ingefära får du ett lägre kolesterol vilket bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Ingefära ökar matsmältningen, enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen. Ingefära sägs även hjälpa mot både illamående, gasbildning och migrän.

ingefära

Varför raw food?

Rawfood är råvaror som inte upphettas, eller upphettas väldigt lite vid tillagning föra att behålla så mycket näringsämnen som möjligt.  här är en bra sida där du kan läsa om rawfood för nybörjare.

Släng inte sumpen….

Här hittar du mitt Recept på Färsk Ingefärsdricka med citron och mynta eller om du hellre vill den perfekta alkoholfria Mojiton. Du gör den samtidigt som du gör din Ingefärsshot på ”sumpen” alltså den rivna ingefäran som blir över efter Ingefärsshoten!

ingefärsdricka

Save

Save

2 Comments

  1. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Ingefärsshot

  2. Pingback: Recept - ellinorberntsson | Pearltrees

Write A Comment

Close