Jag tipsar om en jättefräsch och god färsk Ingefärsdricka med citron och mynta, eller om du hellre vill den perfekta alkoholfria Mojiton. Du gör den samtidigt som du gör din Ingefärsshot på ”sumpen” alltså den rivna ingefäran som blir över efter Ingefärsshoten.

ingefärsdrickaIngefärsshot

Ni är många som gillar min Ingefärsshot både den nya enkla RAW varianten och originalet som hettas upp till max 60 grader. För en tid sen pratade jag med en kompis om shoten och hon tyckte det var lite synd att slänga ”sumpen” alltså den rivna ingefäran som blir kvar i silen när man pressat ut vätskan till Ingefärashoten. Vi pratade lite om vad man kunde göra med sumpen och nu har jag testat och tagit fram ett fräscht recept på färsk Ingefärsdricka med citron och mynta, eller en alkoholfri Mojito om du så vill. Jag använde sumpen och hällde på mer vatten, tillsatte citron, mynta, honung, och citronskal.

ingefärsdrickaIngefärsdricka med citron och mynta

  • ”Sumpen” dvs. den rivna ingefäran från RAW Ingefärashot
  • 1,5 liter kallt vatten
  • Det mesta av det gula från skalet från de två citronerna i shoten
  • 1 kruka mynta, ta bort några blad till garnering
  • 1 citron
  • Flytande honung efter smak, ca ¼ dl.

Gör så här

Lägg sumpen i en stor skål/bunke. Riv det gula från citronerna (tvätta dem innan) med en potatisskalare och lägg i. Hacka blad och stjälkar från myntan, spara några blad till garnering. Häll på vattnet och rör om. Låt blandningen stå i ca 2 timmar.

Sila av och tillsätt honung efter smak, ca 1/4 dl, och saften från 1/2 citron. Skiva resten av citronen och lägg skivorna i en stor kanna tillsammans med myntabladen. Häll upp drickan i kannan och ställ den kallt, gärna över natten. Tillsätt is vid serveringen.

Servera som törstsläckare en varm dag eller som alkoholfritt alternativ till drink. Jag lät min dricka stå i kylskåpet över natten, och tyckte att den var godare och smakade mer dag två.

ingefärsdrickaAlkoholfri mojito

Jag bjöd min äldsta dotter på ingefärsdrickan och hon tyckte att det smakade som en Mojito. Och det gör det, citron och mynta i kombo och sen ingefäran som inte ger så mycket ingefärssmak men gör drickan lite stark. Funkar alltså superbra som en alkoholfri drink. Servera med citron (eller lime) och mynta i glaset, och is så klart.

ingefärsdrickaAndra alternativ

Andra tänkbara alternativ till smaksättning är att tillsätta jordgubbar eller hallon, kanske frysta… eller att tillsätta thé och göra isthé. Apelsin och/eller lime…..

ingefärsdricka

Save

2 Comments

  1. Hej! Fortfarande slänger du ju fibrerna och det är ju viktigt att äta från frukt. Jag brukar hälla i lite socker eller honung och gelatin så får jag marmelad! Inte så nyttigt men om man annars köper apelsinmarmelad så slipper man ju det! 🙂

Write A Comment

Close