Rosenserien

Naturlig hudvård

Ni som följer mig vet att jag gillar hudvård och då gärna naturlig hudvård och att jag undviker tillsatser som mineralolja t.ex. Jag gillar både lyx och budget, huvudsaken är att produkterna fungerar bra för just mig och passar min mogna hud på bästa sätt.

Rosenserien

Rosenserien

Rosenserien är ett av de äldsta och mest kända varumärkena inom ekologisk och naturlig skönhet, det har funnits i över 35 år. Rosor har använts i hudvård sedan urminnes tider och är välkända för sina välgörande egenskaper och de finns såklart med i de flesta av produkterna. Vem gillar inte rosor?

Ingredienser

Basen i Rosenseriens produkter är aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor. Rosenserien är ett svenskt familjeägt företag. Jag gillar det! Förpackningarna kunde vara lite snyggare enligt mig… 😉 MEN då är det bra att veta att de är tillverkade av återvunnen plast från haven och är både miljöanpassade och återvinningsbara.

Ansiktsbehandling

För en tid sedan var jag på en retreat där jag fick en ansiktsbehandling med produkter från Rosenserien anpassade för just mig, superhärligt och jag gillade verkligen produkterna där på plats. Nu har jag testat några av de produkterna hemma en tid. Det är en rengöringskräm, ansiktsvatten och ansiktskräm. Känner mig ren, fräsch och återfuktad. De doftar också väldigt gott med svag rosdoft.

Rosenserien

Kvällsrutin

Under natten har huden en chans att vila och återhämta sig. Hudvården har som allra störst effekt när vi sover. Så här ser min kvällsrutin ut med produkterna från Rosenserien.

Cleansing Cream

En vattenlöslig rengöringskräm som tar bort smuts och makeup effektivt med skonsamt. Jag masserar in den över ansiktet i någon minut och sköljer sedan bort med vatten. Torkar mig med en ren handduk. TIPS! – Jag köper billiga små handdukar till ansiktet och byter nästan varje dag.

Rose Water

Efter rengöringskrämen sprayar jag ansiktsvatten över ansiktet för att återställa ph-värdet i huden och stänga porerna. Ansiktsvattnet bidrar också till att ansiktskrämen som är nästa steg, tas upp lättare av huden.

Rose Cream anti wrinkle

Jag avslutar med att smörja in ansiktet med Rose cream som är fuktighetsbevarande och innehåller antioxidanter, den ska fördröja åldrandeprocessen i huden och ha bra effekt på rynkor. Det är skön och lagom fet tycker jag.

Rosenserien

Lip Balm med Jordgubbe

Lite läppbalsam är också ett måste innan läggdags. Gillar Rosenseriens knubbiga stift med olika smaker, favoriten är jordgubbe.

Rosenserien

Hudvårdsrutin

Då och då använder jag peeling och olika ansiktsmasker, ibland en mask som får verka över natten. Serum och ögonkräm är jag periodare med…. Hur ser dina hudvårdsrutiner ut för natten?

Rosenserien

Write A Comment

Close