blå ingefärsshot blå ingefärsshot

Extra mycket antioxidanter

En supernyttig och god ingefärsshot med extra mycket antioxidanter tack vare den blå spirulinan. En cool och nyttig variant till den traditionella ingefärsshoten och de andra varianterna jag tagit fram.

Icecold blue edition!

Ingefärsshoten blir blå av spirulina pulver som är helt smaklöst men ger en intensiv knallblå färg, och som sagt extra antioxidanter. Ett helt naturligt och dessutom nyttigt sätt att färgsätta mat och dryck.

blå ingefärsshot

Blå ingefärsshot med spirulina – Recept

Gör så här:

Du behöver inte skala ingefäran men tvätta den noga och skär bort det yttersta på ”topparna”, ansa lite och kolla så ingen del ser dålig ut. Skär ingefäran i lite mindre bitar och lägg i mixern. Tillsätt hälften av vattnet 5 dl, och mixa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet och kör runt. Låt stå i mixern i ca 1 timme och kör runt 2-3 ggr under tiden, för att säkert få ut alla nyttigheter. Avsluta med en kort mixning och häll sen upp massan i en finmaskig sil, låt rinna av och pressa ut den sista vätskan med en sked. Blanda i saften från citronerna, honungen, och det blå spirulina pulvret. Blanda och häll upp i fina flaskor.

Förvara din ingefärsshot i kylskåpet, och skaka flaskan innan du häller upp i små glas. Ta en shot varje morgon. Mängd efter tycke och smak men ca 30 – 50 ml. Receptet räcker till två personer i ca två veckor.

blå ingefärsshot

Blå Spirulina

Har en helt magisk djupblå färg. Spirulinan är smakfri och perfekt att färgsätta drycker, smoothies och glass med. Det räcker med väldigt lite pulver för att få massor av blå färg, på helt naturlig väg alltså. Och dessutom nyttigt!

Här kan du köpa blå spirulina

Blå Spirulina från RawFoodShop kostar 199 kr för en stor påse på Bodystore. Den är helt naturlig och innehåller 100% fycocyanin från Spirulina. Och du har alltid fri frakt på Bodystore.

Fykocyanin en kraftfull antioxidant

Fykocyanin är en kraftfull antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper som rensar kroppen från gifter och kan förebygga cellskador och problem med lederna. Toppen i kombination med ingefära alltså, som också är en antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper. För bästa resultat se till att få i dig ingefära varje dag.

Vad är skillnaden mellan blå spirulina och vanlig grön spirulina?

Vanlig grön spirulina känner många till, men vad är skillnaden mellan blå spirulina och den vanliga gröna egentligen. Blå spirulina extraheras från den vanliga spirulinan och är alltså fycocyanin som är ett pigment och en antioxidant. Det är alltså det enda blå spirulina innehåller. Den vanliga gröna spirulinan innehåller förutom fycocyanin även massor av protein, vitaminer, mangan och järn bl.a.

blå ingefärsshot

Recept på fler ingefärsshots

Här hittar du fler shots med ingefära. De är smaksatta med lime och mynta – grön, rödbeta, – röd,  gurkmeja- gul och pepparkakskryddor. – brun. Och så klart originalet med ingefära, honung och citron – ljusgul.

ingefärsshot med pepparkakssmak

Write A Comment

Close