magövningar

Tre magövningar med redskap

Jag bjuder på tre övningar som är en riktig utmaning för magmusklerna och coren. Oftast räcker det med att använda egen kroppsvikt när man tränar mage, men här visar jag hur du kan använda redskap om du vill. Personligen tränar jag inte mage separat särskilt mycket eftersom jag får massor av magträning ”gratis” i min boxningsträning. Men ibland är det ändå ”kul” att testa lite tuffare magövningar. Och för att bli starkare i magmusklerna behöver de utmanas med vikter eller redskap, precis som t.ex. dina biceps.  Här är tre grymma magövningar med redskap.

magövningar

Maghjul eller Ab roller

Har du testat maghjulet någon gång? Det här är ett redskap som funnits länge och som är riktigt tufft att jobba med. Det här är en tuff övning! Börja med att rulla en liten bit framåt och vänd övningen, tänk på att spänna till hela coren (bålen) och hålla ryggen rak i en neutral position, svanka inte. Rulla sen längre och längre ut. Slutmålet är helt raka armar. Jag har en liten bit kvar till helt raka armar i filmen nedan. Vill du ha en riktigt utmaning så börjar du övningen stående, böj fram,  rulla ut och fram tills armarna är helt utsträckta och du står på tårna, och tillbaka. Inget jag klarar av ….

Här köper du maghjulet

Maghjul finns i olika varianter och en del har en mekanism som hjälper till att ”köra tillbaka”.  Det jag använder i filmen är ett vanligt maghjul utan någon hjälpmekansim, det kommer från Casall och kostar 249 kronor på Bodystore och då ingår det två ”knäplattor”. Just det här maghjulet är tyvärr slutsålt men liknande finns från Abilica för 249 kronor och från Adidas för 239 kronor.  Du ser dem nedan. Bodystore har alltid  fri frakt oavsett hur mycket du handlar för så inget extra tillkommer.

Abilica Wheel

Adidas Ab Wheel

Hands up med viktplatta

En av mina absoluta favoritövningar är Hands up.  Tuff och effektiv. Här använder jag en viktplatta men det finns massor av alternativ, En hantel eller två, tung bok, medicinboll, etc..Och det här är alltså en bål/core övning och inte en armövning. Här behöver du en ganska tung vikt. Är du inte så träningsvan börjar du såklart med en lättare vikt.

Situps, Russian twist och Båten med vikt

Båten är en annan supereffektiv magövning och med en viktplatta blir den extra effektiv.  Här behöver du en lite lättare vikt och det går bra med hantel, tyngre bok, fylld flaska etc. istället för en viktskiva. En statisk övning som stärker uthålligheten. Börja utan vikt och i korta intervall om du är otränad. Om du håller vikten framför dig som jag gör i filmen så får du lite hjälp i situpsen. För att göra övningen tuffare så håller du vikten nära bröstet istället när du gör dina situps.

Punktförbränning av magen funkar tyvärr inte

För många är just magen ett problemområde och många kvinnor tränar mycket mage för att den ska bli platt. Men Det går inte att punktförbränna, att träna magen bränner alltså inte fettet just där! Magmusklerna och hela coren dvs. bålen använder vi i princip i alla aktiviteter vi gör, både vardagsaktiviteter och träning. T.ex. när du powerwalkar så behöver du aktivera coren lätt och under lång tid för att hålla uppe kroppen. Musklerna behöver alltså vara uthålliga. En stark core är bra för din hållning och minskar skaderisken.

magövningar

Abs are made in the kitchen

Du kan alltså inte tokträna magen med t.ex. situps och tro att du ska få en platt mage med magrutor, sorry men Abs är made in the kitchen. För att magrutor ska synas måste man ha extremt lite underhudsfett. Det enklaste sättet att fixa magrutor är via kosten,  alla har ett sexpack under underhudsfettet!

Magövningar som fungerar

Men situps är väl ändå bra? Nja, Situps stärker de raka bukmusklerna. Bra magövningar tycker jag är helkroppsövningar t.ex.- plankan, hands up, marklyft mfl. Och som sagt boxning. Övningarna ovan ger dig starkare magmuskler.

TRÄNING 40+ ONLINE – Hemmaträning!

Vill du ha fler övningar och träna med mig online så kolla in min ONLINE kanal där jag erbjuder massor av olika pass på 20-50 minuter.

1 Comment

Write A Comment

Close