minibands

Vad är minibands?

Minibands är små loopgummiband som framförallt används för att träna ben och rumpa. Det är ett jättebra litet träningsredskap som passar utmärkt för hemmaträning och jag använder dem väldigt ofta. De är även bra för att verkligen hitta och aktivera musklerna i rumpan om du har lite svårt med det.

Vilka minibands är bäst?

Det perfekta minibandet ska ha lagom motstånd, inte krulla sig eller glida ner när du använder det. Jag har testat MASSOR av minibands egnom åren. En del har alldeles för lite motstånd och en del är så hårda att de är helt omöjliga att rubba. Några oxiderar fort och blir tråkiga i färg och form. Det senaste jag testade kom från ICIW och hade lagom motstånd men var väldigt ”halt” och slinkigt och gled ner på benen, så det blev tyvärr ingen favorit.

minibands

Minibands från Casall

En av mina favoriter är minibands från Casalls. De finns med tre olika motstånd, jag använder oftast medium som jag tycker ger en lagom tuff träning. Jag har haft mina band i flera år och de är fortfarande i bästa skick. Rekommenderas alltså! Är du inte så van så passar lightbandet bra. Kostar 299 kronor på Bodystore för ett 3-pack med alla banden. Eller 179 kronor för ett 2-pack.

minibands
minibands

Minibands från Bala

Jag testade nyligen Balas minibands som kommer i ett 5-pack i en liten väska. De är snygga, bra och har en rolig text men jag tycker att de har ett lite väl lätt motstånd. Det hårdaste är perfekt, men det här kan vara ett bra alternativ om du är nybörjare på gummiband eller vill komma igång försiktigt med din träning. De är också bra om du vill träna armar med minibands, då behövs ett band med mindre motstånd. Man kan ju alltid använda flera stycken samtidigt också. De kostar 259 kronor.

Gummiband med handtag

Vill du ha gummiband med handtag så är Casall Exetube värda att satsa på, bland de bästa på marknaden om du frågar mig. Läs mer om dem och få tips på övningar i inlägget 5 övningar för hemmaträning med gummiband. De kostar 199 kr, satsa på medium eller light här med.

8 övningar med minibands för ben och rumpa

  1. Knäböj – stående. Böj till minst 90 grader, pressa isär knäna så de inte faller inåt, övningen börjar i höften som går bakåt och ryggen är rak.
  2. Sidosteg – gående. Böj så mycket du kan, rumpan långt bak och gå med stora steg, passa så att knäna inte faller in.
  3. Enbens sidosteg – gående. Håll ett stabilt ben att stå på.
  4. Monsterwalk – gående. Gå aktivt och se till att knäna inte faller in.
  5. Höftlyft – liggande. Lyft upp och ner, vänd direkt när du kommer ner på matten och pressa isär knäna.
  6. Statiskt höftlyft – liggande. Lyft högt och spänn rumpan.
  7. Knän ut/in – liggande. Behåll höften högt och för knäna ut/in.
  8. Enbens höftlyft – liggande. Aktivera rumpa och bål och försöka att hålla kroppen stilla när du sträcker ut benet.

Mer träning med minibands

Minibands och gummiband med handtag ingår i flera av mina onlinepass på Boon.tv/traning40 så in och kika där om du vill ha fler övningar med gummiband. Där finns massor av färdiga pass att träna till.

Write A Comment

Close