Lunch i burk – snabb hot pot
Snyggaste och godaste lunchburken. Som dessutom är superenkel och rolig att fixa. Jag älskar nudlar men ogillar starkt överkokta nudlar vilket är väldigt lätt hänt ibland. Ingen risk för det här, nudlarna blir al dente och soppan är väldigt god. Satsa på en nudelsort med kort koktid så det inte blir för al dente…. Vill du att preppen ska gå blixtsnabbt så köper du färdiggrillad kyckling och använder. När det är dags för lunch (eller middag efter träningen?) tar du fram din burk, kokar upp vatten i vattenkokaren och häller över. Låt stå ca 5 min, klart!
Det här behöver du till 5 st lunchburkar/lådor
- 4 stora kycklingfiléer, gärna majskyckling
- 1 buljongtärning
- 2 klyftor vitlök i skivor
- Salt,peppar
- 5 msk sesamolja
- 5 msk japansk soja
- 4 ½ kycklingbuljongtärningar
- 5 tsk chilisås (schiracha) eller sweet chili
- 5 port nudlar (5 st ”fyrkanter”)
- 1 påse färsk spenat
- 5 mindre morötter, i smala stavar
- 1 salladslök
- 1 förpackning groddar
- 5 msk sesamfrön
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 1 lime i klyftor
Gör så här:
- Ta fram 5 burkar eller lådor, gärna i glas eftersom lunchen blir väldigt snygg.
- Koka upp kycklingbuljong och vitlök.
- Koka kycklingen i buljongen ca 20-25 minuter.
- Ta upp kycklingen och dra isär köttet. Salt och peppra.
- Häll i ingredienserna i följande ordning i varje matlåda:1 msk sesamolja, 1 msk soja, 0,5 kycklingbuljongtärning och 1 tsk chilisås.
- Lägg i de okokta nudlarna (dela dem om det behövs för att de ska passa i lådan).
- Lägg övriga ingredienser i burken. Lägg i spenat, fördela morötterna, fördela kycklingen i burkarna och till sist groddarna.
- Strö 1 msk sesamfrön över varje portion, lägg i en klyfta lime och toppa varje burk med den hackad koriandern.
Tillagning
När du är redo att äta häller du kokande vatten i burken, lite mer än halva burken. Spenaten sjunker ihop, se till att nudlarna är täckta med vatten. Låt stå totalt i ca 5 minuter innan du njuter av din perfekta nudelsoppa. Blanda ordentligt innan du äter och även under ”tillagningen”. Nudlarna behöver separeras och buljongtärningen lösas upp. Ät med sked och gaffel. Blir lite slafsigt men otroligt gott.