kosttillskott med kollagen

Kosttillskott med kollagen

Finare, fylligare, spänstigare och yngre hy, starkare hår och naglar – vem vill inte ha det? Jag har ätit kollagentillskott i över fem år nu och tycker att det har en väldigt bra effekt. Men den allra största effekten märker jag på mina leder! Kollagen är toppen för äldre och stelare leder och artros och jag märker faktiskt skillnad om jag gör ett uppehåll. Ja, jag har testat.

Kollagen i mat och krämer

Du vet säkert att kollagen och hyaluronsyra är ingredienser som ingår i en mängd antiagekrämer. De ska bidra till att göra huden slätare genom att göra den mer elastisk och ”plumpa” upp den. Men du kan alltså även boosta huden inifrån genom att äta extra kollagen i form av kapslar eller pulver.

kosttillskott med kollagen

Just nu – 30% rabatt på kollagen!

Just nu får du 30% rabatt på alla Great Earths produkter där deras kollagen är en storfavorit. Great Earths Collagen med Hyaluronsyra, har fått en ny snygg förpackning och Genacol, är en klassiker om du gillar kapslar. Rabatt just nu på 3-packet. Vill du testa pulver så prova Pureness Keto kollagen i en lite mindre förpackning. Alla är sorter jag använder och rekomenderar och de är högkvalitativa och du får bra valuta för pengarna. De innehåller alltså bra kollagen och i högt koncentrat.

kosttillskott med kollagen

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare.

Yngre hud med mindre rynkor

För att försöka bibehålla och förbättra huden i sin struktur gäller det att minimera det som gör huden slapp och rynkig och minskar kollagenet och att boosta den genom att tillsätta kollagen. Undvik för mycket sol, rökning, stress och sämre matval som snabbmat, socker och för mycket vitt mjöl. Boosta istället huden med kollagenrik mat och kosttillskott. Satsa på bra hudvårdsrutiner och produkter utan mineralolja. Huden är ju inte bara ansiktet. Jag har med åldern fått torrare hud på hela kroppen och framförallt på benen men tycker att det blivit bättre med kollagen. Vill du läsa mer om hudvård så kolla in mitt inlägg ”Vacker inifrån och ut – hudvård, kosttillskott och injektioner”

Benbuljong med brosk och leder

Den absolut bästa källan till kollagenrik mat  är benbuljong  på nöt, fläsk, eller kyckling  Det som är viktigt är att benbitarna innehåller mycket leder. Oxsvans, grisfötter eller kycklingfötter ska vara bäst. Buljongen ska koka lääääänge 24 – 48 timmar på svag värme. Det som händer är att ben och brosk löser upp sig och frigör sitt kollagen. Anna Anka hade kanske inte helt fel när hon satt och tuggade på kycklingbrosk i TV, om du minns… Jag har testat och här är mitt recept på hemmakokt benbuljong på kyckling. Vi kan väl säga så här….. det här med att koka buljong var inget för mig. Jag föredrar kapslar och pulver.

kosttillskott med kollagen
kosttillskott med kollagen

Kollagentillskott i pulver och kapslar

Det finns lite olika sorter och märken på marknaden men jag rekomenderar BioCell Collagenkapslar med hyaluronsyra som är extra starka och Genacol original collagen de innehåller högkvalitativt kollagen i högt koncentrat. Jag föredrar kapslar, det är så smidigt, och jag tar dem morgon och kväll tillsammans med mina vitaminer och mina övriga kosttillskott.

Testa också Keto Kollagen från Pureness ett helt smakfritt pulver som du blandar i valfri vätska, en smoothie, eller juice t.ex. och dricker. Det är väldigt lätt att få i sig och smakar alltså ingenting. Doseringen är ca 1 msk per dag. Jag använder både kapslar och pulver.

MSM och C-vitamin är en bra kombo

För att tillgodogöra sig kollagenet så bra som möjligt,  så komplettera gärna med någon form av C-vitamin och MSM. C-vitamin behövs för att omvandla kollagenet till de byggstenar som kan tas upp av kroppen. Blanda pulver med juice eller ta dina kapslar med lite juice, eller satsa på Great Earths MSM med C-vitamin. MSM står för MetylSulfonylMetan och är organiskt svavel. Att svavel är så bra för oss låter kanske lite konstigt men faktum är att svavel finns naturligt i våra kroppar i framförallt muskler, bindväv, senor, brosk, ligament, hud och hår. Svavel behövs bl.a. för att bilda kollagen. Läs mer om MSM i inlägget ”MSM skönhetsmineralen…. Allt du behöver veta!”

Write A Comment

Close