KSM66

Piggare och mindre stressad

Jag har använt KSM66 i några år nu och tycker att det hjälper mig att motverka negativ stress, och bli lite mer chill helt enkelt. Det balanserar kroppens hormoner som östrogen och progesteron, och sänker kortisolet. Det gör att jag känner mig piggare och orkar mer. Jag har inte heller varit sjuk på flera år, ingen förkylning och faktiskt klarat mig från Covid också. Törs knappt skriva det eftersom det känns som om jag jinxar….. Jag tar en tablett varje kväll tillsammans med mina hormoner och kollagen. Just nu får du 2 burkar KSM66 för 398 kr ord. 438 kr på Bodystore – det är en av deras toppsäljare, om du också vill testa.

ashwagandha

Vad är KSM 66 och Ashwagandha?

KSM 66  är ett fullspektrumextrakt av Ashwagandha. Och vad är det? Ashwaganda är en ört eller egentligen en buske och det är den torkade roten man främst använder som kosttillskott. Ashwagandha är välkänd inom den indiska läkekonsten Ayurveda och påverkar bl.a. stresshormonet kortisol. Studier visar att ashwagandha minskar produktionen av kortisol med nära 30 procent.

Stress, kortisol, östrogen och progesteron

Ashwaganda har en fantastisk förmåga att balansera upp kroppens hormoner, och minska den kortisolfrisättning som sker vid stress. Problemet med stress, är att kortisol och könshormoner bildas av samma ämnen, progesteron och DHEA, vilket innebär att långvarig stress inte bara påverkar kortisol, utan även kroppens nivåer av progesteron, östrogen och testosteron.

Vid långvarig stress så prioriterar kroppen att frisätta kortisol istället för att producera könshormoner, vilket innebär att könshormoner sakta men säkert får lägre nivåer. Hos kvinnor kan detta innebära trötthet, lågt östrogen och progesteron, PMS, PCOS, hormonell akne, minskad sexlust, torra slemhinnor medan män kan uppleva trötthet, minskad sexlust, samt även en mindre fungerande hjärna och låg energi. Läs mer i mitt tidigare inlägg KSM 66 Ashwagandhas effekt på hormoner och övervikt.

KSM66

Ett mycket starkt koncentrat

KSM66 är inte bara namnet på kapslarna utan också ett standardiserat fullspektrumextrakt som är tio gånger mer koncentrerat än torkad, färsk rot av ashwagandha. Extraktionen har gjorts med hjälp av ekologisk mjölk och vatten i enlighet med ayurvedisk kunskap. Tabletterna innehåller alltså bara koncentrerad ashwagandha, ingenting annat.

Är KSM 66 bra för något mer än stress?

Ashwaganda har också positiv effekt på dopaminet i våra kroppar och är en förutsättning för glädje, lugn och harmoni. Även sömnen påverkas till det bättre örten gör dig inte sömning men ger dig bättre ro så att du somnar och sover bättre.

Boostar dina hormonnivåer!

KSM66 bidrar också till att öka nivåerna av hormonerna testosteron, progesteron och östrogen. Studier visar att mängden könshormoner ökar i takt med att produktionen av stresshormonet kortisol minskar. Och eftersom det finns ett samband mellan stress och övervikt så kan ashwaganda bidra till ökad kaloriförbrukning. Det här är intressant tycker jag eftersom det KSM66 balanserar upp är en del av de klimaterieproblem många upplever!

ashwagandha

Och din träning…

Även träningen kan få en boost av KSM66 eftersom styrka, muskeltillväxt och kondition förbättras. Ashwaganda hjälper musklerna att jobba hårdare och återhämta sig snabbare. Vill du veta mer, läs på KSM66 hemsida 

KSM66

Write A Comment

Close