Lyssna på en riktigt bra bok

Jag älskar att läsa eller lyssna på en bra bok när jag har semester och varvar gärna deckare och romaner med faktaböcker. Här får du några av mina bästa boktips inför både soliga , molniga och regniga semesterdagar. Några av böckerna har jag läst och rekommenderar andra står på min önskelista och kommer att avnjutas i sommar.

Sommarerbjudande!

Just nu får du 30 dagars gratis lyssning eller läsning på Nextory med min kod: sommarläsning19  Hämta ditt erbjudande här gäller t.o.m. 31.07.19. Ingen bindningstid och du kan avsluta när du vill.

David Lagerkrantz,  Mannen som sökte sin skugga

Fortsättning på Milleniumserien, den femte boken och historien om Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist. Den här boken lyssnar jag på just nu. Lisbeth sitter i fängelse och ny information om övergreppen från hennes barndom kommer fram.

Anders Hansen, Skärmhjärnan

Om hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Anders senaste bok rekommenderas starkt. Har du ännu inte lyssnat på hans första bok Hjärnstark om hur motion och träning stärker din hjärna. Så har du något att se fram emot. Den finns även i en kort version på 1 timme och 15 min som du kan lyssna på.

Catharina Ingelman-Sundberg, Kaffe med rån

Här kommer ett lite oväntat tips från min äldsta dotter som hälsar att det här är en mysig sommarbok att lyssna på med en bra uppläsare. Handlar om ett pensionärsgäng som har långtråkigt där de bor på servicehuset med dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. De tror att de har det bättre i fängelse och bestämmer sig för att göra en kupp och bli dömda.

Lars Kepler, Lazarus

Keplers senaste rysarbok Lazarus har jag precis läst ut. En död man hittas i en lägenhet i Oslo. När polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Vissa skulle kalla det för ett mirakel om någon återvände från döden, andra skulle kalla det för en mardröm. Det här är den sjunde boken om kommissarie Joona Linna.

Bästa deckarna

Vill du lyssna på deckare rekommenderar jag Camilla Läckbergs böcker från Fjällbacka med författaren Erika och polisen Patrik i fokus och Marie Jungstedts böcker om kommissarie Knutas från Gotland. Två serier med massor av delar. Lättlästa och underhållande, perfekta i hängmattan. Bjuder på både spänning, mord, kärlek och vardagsliv, Jag har läst alla utom Maries allra senaste bok.

Camilla Läckberg, En bur av guld.

Camillas senaste bok handlar inte om Patrik och Erika i Fjällbacka utan om Faye, en kvinna som blir bedragen och utnyttjad men som tar kontroll över sitt eget öde. Står på listan för att lyssnas på.

Hämta ditt Sommarerbjudande här!

Write A Comment

Close