Playitas Resort

Vi har precis kommit hem efter en vecka på Playitas Resort på Fuerteventura, som är en av kanarieöarna. Jag tror att det var nionde gången jag var här! helt galet…

Är det så bra?

Jag har varit här på olika träningsresor, med familjen, med min man och ensam. Frågan är då såklart – är det så bra? Både ja och nej. Det är lite som att åka till sin sommarstuga minus gräsklippning och annan skötsel ha, ha. Det är lugnt och tyst från ca 22 på kvällen och det finns bara en liten by och berg vid hotellet. Jag går verkligen ner i varv här. Har ju varit här så många gånger så jag vet vad som finns och kan bara chilla ner, träna, sova och äta. Älskar även att upptäcka nya saker, platser och miljöer. Men det är en helt annan typ av resa och upplevelse.

Playitas Resort

Det har ju hänt en del på anläggningen genom åren och detta var nytt för mig sedan förra gången jag var här

Renovering av hela anläggningen

Hela Playitas komplexet har totalrenoverats vilket var välbehövligt och det har verkligen gett anläggningen ett lyft. Helt nytt underlag vid poolerna, restaurangerna, alla lägenheter och hotellrum är renoverade och fräscha.

Playitas Resort
Playitas Resort

Spinning utomhus på taket

Spinningklasserna har flyttat helt utomhus och hålls nu uppe på taket vid sportbokningen mittemot stora bassängen. Tidigare var de utomhus men under tak en trappa upp vid poolen vid lägenhetshotellet. Innan det var de på samma ställe men inomhus. Skönt att vara ute, men varmt även om passen var kl 9.00 och 17.00.

Playitas Resort

Vatten i karaffer till maten

En liten men viktig detalj. Nu stod det karaffer med vatten på alla bord till middagen. Superbra! Tidigare har man fått köpa vatten på flaska och det tog många gånger tid innan kyparna kom och tog upp beställning. Det gjorde det iofs nu också vissa dagar men då hade vi iaf vatten att dricka. Husets röda vin var annars alldeles utmärkt.

Playitas Resort

Maten

Hela restaurangen vid lägenhetshotellet är ombyggd och vi upplevde att maten hade blivit mycket bättre. Just maten är något jag inte varit helt nöjd med. Jag vill ha tapas och spansk mat. Äta och dricka gott. Sen har jag lite svårt för buffé, försöker att inte blanda ihop för mycket men lyckas sällan särskilt bra. Perfekt med buffé om man reser med barn såklart men kanske inte som två vuxna.

Uteterras ovanpå restaurangen

Man har också byggt en uteterras ovanpå restaurangen vid lägenhetshotellen. Eftersom det var lågsäsong så användes den inte nu men blir toppen att sitta och äta vid så fler får plats utomhus. Det har ibland varit svårt att hitta en plats att äta på ute om man vill det.

Utbyggnad av strandpromenaden inne i byn

Tidigare har man sprängt bort stora delar av berget mellan Playitas resort och den lilla byn Playitas. Breddat strandpromenaden så att man kan gå in till byn, det kunde man inte innan utan då var man tvungen att gå runt berget. Nu håller man på att brädda även den delen som ligger inne i själva staden där det också ligger två restauranger så det blir toppen.

Playitas Resort

Palapa bar

Palapa bar ligger vid hotellet och i mitten finns ett stort basttak där baren tidigare låg. Nu är det sittplatser under taket och baren har istället flyttat in inomhus i en lokal. Skönt att sitta under taket när det var varmt men tycker nog ändå att det var mysigare när baren låg där. Men vill man hänga i en bar så är Playitas helt fel ställe ändå, he he.

Strandbaren är borta

Apropå bar så fanns det för många år sedan en riktigt bra strandbar på Playitas. Den låg på stranden, som är offentlig, och ägdes inte av Playitas resort. Här fanns både drinkar, smoothies, sallader, tapas och enklare god mat. Det här var vårt favoritställe och jag saknar det fortfarande. Finns inte ett spår av det idag… Se nedan hur den såg ut <3

Playitas Resort

Se mina tidigare inlägg om Playitas Resort – Allt du behöver veta DEL 1 och DEL 2

I mina tidigare inlägg om Playitas kan du läsa mer om anläggningen, träning, mat, boendet, utflykter mm. Playitas – Allt du behöver veta om Playitas – DEL 1 och Allt du behöver veta om Playitas – DEL 2. Kolla även in inlägget På träningsresa med Topphälsa.

Playitas Resort

Playitas Resort

Playitas är alltså ett stort hotellkomplex med olika sorters boende och med stort fokus på träning. Du kan bo på hotell, i lägenhet eller i Villa. Du kan åka hit när du vill eller boka en organiserad träningsresa det finns alltid massor av träning här. Gruppträning av olika slag, gym för den som gillar det, 50 meters bassäng för simträning, cyklar, padel- och tennisbanor.

Playitas Resort

Sun salutation

Vi startade varje morgon med Sun salutation, den kör man på Playitas alla morgnar sedan många år. Det är en kort uppvärmning följt av åtta solhälsningar. Efter det gick vi oftast en kort promenad innan frukosten som förövrigt är helt fantastisk. Här finns det mesta man kan önska. Läs mer om solhälsningen i mitt inlägg Sun Salutation – så gör du solhälsningen och vill du köra passet tillsammans med mig så kan du göra det på min onlinekanal Träning 40+ där du får tillgång till ca 40 inspelade pass för 99 kr/mån. Här är passet med solhälsning.

Playitas Resort

Träning på Playitas Resort

Jag testade boxning, bra pass men tyvärr supersunkig och dålig utrustning (handskar och mitsar) hade iaf tagit med egna lindor vilket jag var glad för. Körde med en glad tyska som var duktig så det var kul, hon blev lite ”rädd” när jag berättade att jag är boxningscoach hemma. Gick också på ett zumbapass, superroligt! Det var inte i går… snarare 10-15 år sedan ha,ha. Gick på ett Bodycombatpass men det var sådär… Spinning var roligt att gå på, varmt och jobbigt som det ska vara. Bra pass med olika ledare och skönt att vara deltagare. Mannen gick på gymet men det skippade jag den här gången. Gick en hel del promenader istället. Gillar du crossfit finns massor av pass.

Blir det en tionde gång?

Vet inte… troligen. Grejen med just Playitas är att det är väldigt prisvärt att åka hit under vissa perioder, man får helt enkelt mycket för pengarna, det bra klimat året runt (utom sommar då det kan bli för varmt) och det är bra sängar vilket jag tycker är viktigt. Nu när vi åkte i mitten av maj fick vi dessutom gratis uppgradering från frukost till halvpension.

Playitas! På återseende <3

Write A Comment

Close