träningsresaJag är just nu på Playitas där jag deltar i en träningsresa som arrangeras av Topphälsa. Playitas ligger på Fuerteventura och är en av Kanarieöarna. Det är en träningsanläggning där du hittar det mesta i träningsväg, cykel, simning och löpning men också massor av olika gruppträningspass. Vi är ca 200 taggade deltagare från Topphälsa, nästan bara kvinnor.

träningsresa

Landsvägscykling

På träningsresor ska man testa nya träningsformer och idag satt jag på en racercykel för första gången i mitt liv! MEN ska man testa landsvägscykling så varför inte göra det på de fina cykelvägarna i härligt klimat på Playitas. OCH under ledning av de absolut bästa cykelinstruktörerna Christer Skog och Tony Duberg. Alltså så kul och så läskigt, men jag är supernöjd med min insats i mitt första men absolut inte sista cykelpass.

Belgisk klunga

Vi var ca 25 stycken som cyklade iväg efter instruktioner om hur växlar och bromsar fungerar samt does and doent´s i landsvägscykling. Det var lite vingligt i början men kändes bättre efter en stund. Svårast var att växla på ett smidigt sätt, ja eller att växla överhuvudtaget. Massa små spakar och grejer att hålla rätt på vid handtagen. Och två drev som kedjan kunde hoppa emellan. Japp! Vi testade att cykla på led, eller rull kanske det heter? Jag vet inte riktigt…. Man gör en massa tecken till varandra också, stopp, sakta ner, fara, men det är samma tecken som på turridning så dem kände jag igen.

träningsresa

träningsresa

När vi cyklat en bit fick vi testa Belgisk klunga, då cyklar man på två led och växlar första och sista man. Tänk dig som en cirkel som går runt. Nu skulle vi ligga ganska nära den som var framför oss dessutom, lite av en utmaning men jag tycker att vi grejade det fint.

träningsresa

Pamela Andersson – Wow!

Med på landsvägscykling var Pamela Andersson, chefredaktör på Topphälsa och Christers fru. Igår kväll lyssnade jag på hennes föreläsning om den resa hon gjort, och fortfarande gör, sen hon fick beskedet om en hjärntumör som inte går att operera bort. Vilken superwoman! Det var en otroligt stark och gripande föreläsning och många fällde en tår, men vi gick alla därifrån peppade av Pamelas historia och hennes inställning till livet och hur hon valt att leva det. Det jag tar med mig mest är hennes ord om att inte lägga energi på saker som man inte kan förändra – det ska jag bli bättre på. Att inte göra alltså.

träningsresa

träningsresa

Träningsresa med Danspass, Yoga och Föreläsningar

Det här är fjärde gången som jag är på Playitas, jag har varit här med familjen och på träningsresa med Aerobic Weekend tidigare. Topphälsas koncept har jag inte testat förrän nu. Jag har hunnit med ett par danspass med Freddie Nyholm som har varit riktigt kul, Yin Yoga med Erika Gölevik Kits och Funktionell träning med Susanne Gunnarsson. Vi har riktigt bra instruktörer på plats Lofsan kör löpgrupper och löpteknik och Emma Igelström simning och crawlskola. Clean Eating – föreläsning med Kristina Andersson idag på eftermiddagen höll också toppklass.

Save

2 Comments

  1. Åh, vad underbart med en träningsresa. Blir lite avis faktiskt. Det ska stå på mitt mål under 2017, någon typ av träningsresa. Yoga eller vandring får det nog bli. Tack för inspirationen! <3

    • admin Reply

      Lycka till med att hitta en träningsresa som passar dig det finns massor att välja bland. Det är så skönt att komma iväg en vecka och bara fokusera på sig själv, träning och sol & bad och mat såklart.

Write A Comment

Close