Las Playitas är en sportanläggning på kanarieön Fuerteventura, jag harbesökt Playitas fem gånger och berättar här vad som är så speciellt med Playitas och varför jag gillar det så mycket.

playitas

Läs även Playitas – Allt du behöver veta om Playitas – Del 1

Anläggningen

I mitten av den stora anläggningen finns torget Plaza Rambla där du bl.a. kan delta i Sun salutation kl. 8.00 på morgonen om du vill kan du sedan hänga med på en löprunda runt anläggningen den är 1,6 km. Eller ta en promenad upp på lilla berget med utsikt över havet. Ett härligt sätt att börja dagen på. Sun salutation är en kort uppvärmning följd av åtta solhälsningar, och alla kan delta. Ett måste att prova om du är på Las Playitas!

Las Playitas
Torget Plaza Rambla ligger i mitten av anläggningen här kan du hälsa solen välkommen

Las PlayitasLas Playitas

Las Playitas
Den lilla kullen till vänster är perfekt att bestiga innan frukost

I mitten av anläggningen ligger också den olympiska poolen med läktare. Nedanför den finns MC1 (Main Court) som är den yta där många gruppträningspass hålls. Det är utomhus och här blir det varmt, väldigt varmt, under sommarhalvåret. Bredvid MC1 finns volleyboll- och fotbollsplan. På området finns också ett utegym, minigolf, golf med 18 håls bana, uthyrning av surfbrädor mm, cykeluthyrning, tennisbanor, SPA, gym, vattenrutschbana och barnklubb. Andra träningsytor är en stor innehall där man t.ex. kan spela badminton och TC6 (Training Court) – träningsyta under tak, eller mer ett tält, där många gruppträningspass med redskap hålls. I anslutning till TC6 finns Fightklubb med boxningsring.

Las Playitas

Las Playitas
Gruppträning på MC1

På Playitas finns också en stor shop med träningskläder och utrustning, bra och snygga grejer, samma priser som hemma. Sen finns ett antal mindre shopar. Mataffär såklart. Men också shop med kläder, Aloe vera produkter mfl. En kväll i veckan är det lokal marknad på anläggningen. Lokalproducerad mat och annat finns att köpa av försäljare som ställer upp bord vid Plaza Rambla. Kul om man fixar mat själv.

Las Playitas
Så här kan schemat för en träningsvecka se ut

Sola och bada

Det finns två pooler utöver den olympiska poolen, den vid aparthotell är störst och där är det också mest barn. Solstolarna bokas upp med handdukar tidigt, precis som det är på många anläggningar. Vid stora poolen är det vattengympa varje dag på eftermiddagen och många deltar. Ganska kul faktiskt. Poolen vid hotellet är mindre, och därför också lite varmare, här är en softare och lite lyxigare miljö. Mitt favvoställe.

Las Playitas
Lilla poolen vid hotellet
Området vid Aparthotell
Stora poolen vid Aparthotell lägenhetshotellet

Stranden nedanför Playitas är kommunal och hör alltså inte till hotellet. Det fanns tidigare ett antal solstolar men de var borta nu på senaste resan. Sanden är mörk med svart lavasand och skiljer sig rejält från de långa vita sandstränder som finns på andra ställen runt ön. Men att bada i havet är alltid att bada i havet. Oftast ganska kallt här tycker jag. Jag rekommenderar en utflykt till Morro Jable en större stad med en fantastisk lång vit sandstrand, mer om utflykter nedan.

Las Playitas

Nöjesliv

Det är väldigt tyst och lugnt på kvällarna. Redan vid kl. 22.00. Det finns en utomhusbar med exotisk känsla, Palapa bar, som är mysig vid hotellet, men de gånger jag varit där har det inte direkt varit överfullt. Här kan du sitta med ett glas bubbel, en drink eller kaffe. Strandbaren har öppet till 22.00 och är också mysig. Under högsäsong erbjuder hotellet underhållning som karaoke och olika shower, men som sagt allt händer tidigt på kvällen. sen är det god natt för de flesta. Vill du ha party är inte Las Playitas rätt resmål.

Las Playitas

Las Playitas
Fullmåne över Playitas utsikten från vår balkong
Las Playitas
Pizza på den italienska restaurangen på anläggningen
Las Playitas
Vår dotter Julia och hennes kompis Alva var nöjda med resan

Nyheter på Playitas – gratis Wifi och safetybox

Jag var på Las Playitas i oktober på träningsresa med Topphälsa. Du kan läsa om resan HÄR. Det som är nytt nu i juni är att Wifi numera är gratis, förut var det mycket häng vid strandbaren som har gratis Wifi men nu finns det alltså på hela Playitas. Fungerar däremot inte hela tiden. Nytt är också att safetybox ingår och alltså inte behöver betalas något extra för. Du får koder både till Wifi och Safetybox vid incheckningen. Mer nytt sen jag var här senast är ett antal loungesoffor som placerats ut på området, snyggt och mysigt.

Las Playitas

VIP – Playitas stammis får Cava

Du som varit här tidigare får en present av hotellet, en flaska Cava i baren. Det känns trevligt tycker jag! Ett år fick jag istället Aloevera produkter, också trevligt.

Las PlayitasLas Playitas

Utflykter

Jag har varit på utflykt till den fantastiska stranden Morro Jable två gånger och rekommenderar verkligen ett besök här om du har möjlighet. Det går att åka hit med lokaltrafiken (bussbyte i Gran Tarajal) vilket vi gjorde en av gångerna. Kurvig väg och hög hastighet på bussen, just saying. Stranden är klassad som en av de vackraste i världen och känt som Europas Hawaii. Det blåser en konstant vind här vilket gör läget perfekt för vind- och kitesurfing, sanden är vit och fin och du kan mata jordekorrar (piff & puff) om du vill. På stranden badar och solar en del nakna, bara så du vet…

Las Playitas
En del av den långa fina stranden i Morro Jable

Las PlayitasLas Playitas

Jag har också varit i shoppingcentret i Puerto Del Rosario. Helt OK om du vill shoppa men både utbud och priser är de samma som hemma. Hoppa över. Andra utflykter som erbjuds arrangerade är surfing, jeepsafari, Utlykt till Aloe Vera odlingar, Båttur med Catamaran och olika rundturer på ön.

Las Playitas

Las Playitas – Allt du behöver veta om Playitas Del 1

I mitt tidigare inlägg: Allt du behöver veta om Playitas – Del 1 läser du om; Varför Las Playitas? Träningsresor, Boendet, Maten, Vatten, Vädret och Träningen.

Läs också inlägget: Träningsresa med Topphälsa på Playitas 

Läs mer om Playitas på Playitas.net och Apollo

playitas

Save

Save

2 Comments

 1. Hej
  Har läst dina inlägg om Sivota och Playitas.
  Fråga vilket av hotellen skulle du välja i första han Apollo Sivota eller Playitas?
  Ska boka en överraskning till min man i 50års present
  Det blir vi och vår 9åriga dotter.
  Han är väldigt (besatt) av tennis igen, så bäst utbud till spel och träning av tennis skulle vara lyckat. (Jag roar mig med andra träningsformer som inte innebär boll)

  • admin Reply

   Hej Nettan, då skulle jag nog välja Sivota. min man spelar också tennis och på Sivota ingår bl.a. tennis. Det är också lite lugnare och vackrare där. Finns massor av träning för dig med 🙂 Däremot så är det inte så mycket barn där. Men rekomenderar ändå Sivota.

Write A Comment

Close