sun salutationSun salutation och sköna sommarrutiner

På sommaren när man är ledig är det enklare att äntligen få till de där sköna och välgörande morgonrutinerna vi vill ha. En god och nyttig frukost i lugn och ro, kanske en joggingtur, lite yoga, en powerwalk eller en kort stund i stillhet med tid för reflexion, före eller efter frukost.

sun salutation

God morgon med Solhälsning

Behåll sommaren och (förhoppningsvis) de sköna morgonrutiner du skaffat dig under sommarledigheten. Vi har besökt Playitas på kanarieön Fuerteventura vid ett flertal tillfällen, och något som alltid står på schemat där är Sun salutation kl 8.00. Det är 15 minuters mjukstart på dagen och består av en kort uppvärmning till musik följd av 8 solhälsningar samtidigt som solen går upp. En enkel, snabb, skön och effektiv start på dagen som vi tog med oss hem. Sen gäller det bara att försöka hålla kvar sommarrutinerna när hösten och vardagen drar igång.

sun salutationsun salutation

Sun salutation på Playitas

Solhälsning kan utföras med lite olika variationer men jag gillar den varianten som vi gjorde på Playitas. Här är en bild med en bra beskrivning av de olika rörelserna som ingår i övningen. I princip kan alla göra en solhälsning efter egen förmåga och en smidigare och rörligare kropp blir resultatet om du lägger ett par minuter om dagen på att göra den enkla övningen. En superenkel och trevlig form av nybörjaryoga.

sun salutation

Efter solhälsningen på Playitas kunde man hänga med på en jogg på 1,6 km runt området. Jag gjorde det ett par gånger för några år sedan, men när min höft sa stopp blev det en promenad till det första lilla berget med utsikt över hela Atlanten istället. Svårslaget, och tid för en kort stund av reflexion.

Las PlayitasD-vitamin

Läs mer Playitas Resort

Läs mer i de tidigare  inläggen Las Playitas – Allt du behöver veta del 1 och Las Playitas – Allt du behöver veta del 2.

Save

1 Comment

Write A Comment

Close