musli

En extra fiberrik och supergod musli

Jag gör nästan alltid min egen musli och granola. Den här gången har jag testat mig fram till en riktig god och extra fiberrik musli. Den innhåller havregryn, kruskakli och fiberhusk. Fiberhusk är detsamma som psylliumfröskal som är otroligt fiberrikt. För en god smak har jag tillsatt honung, oilka frön och nötter samt torkad frukt, kokosolja och kokkosflakes. Mums med grymt näringsvärde alltså! Och så mycket billigare och godare än att köpa färdig musli.

musli

Musli är gott men dyr att köpa färdig – just nu rabatt!!

Jag gör alltid en megastor sats när jag ändå håller på, och om du tycker att det blir mycket så kan du halvera receptet. Då blir även tiden i ugnen kortare…. Det här receptet ger tre stora burkar musli. Jag handlar de flesta av ingredienserna som jag använder på Bodystore. Då vet jag att jag får bra kvalité och schyssta produkter. Jag har länkat produkterna jag använt i receptet. Just nu har Bodystore midsommarrabatt 25% på flera av ingredienserna! t.ex. frystorkade jordgubbar och hallon.

musli

Fiberrik musli med jordgubbar, hallon och aprikoser

musli

Valfria torkade frukter mm.

musli

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader varmluft
  • Grovhacka nötterna
  • Blanda nötter, pumpafrön, havregryn, kruskakli, fiberhusk och vaniljpulver noga i en stor bunke.
  • Blanda kokosolja, honung och vatten i en kastrull och värm tills det smält. Häll blandningen över grynblandningen och blanda ordentligt.
  • Lägg på en ugnsform med bakplåtspapper
  • In i mitten av ugnen, blanda om då och då och passa så det inte bränns.
  • Sänk värmen till 100 grader efter 30 min och rosta/torka blandningen i ytterligare 30 min. Kolla så det är torrt.
  • När blandningen svalnat helt så blandar du i valfria torkade frukter och t.ex. cocoschips. Du kan använda vad du vill, russin, fikon, frystorkade jordgubbar eller hallon mm. Det finns massor att välja mellan. Stora frukter skär eller klipper du i mindre bitar.
  • Häll upp din egenproducerade musli i fina burkar och njut till frukost och mellanmål.
musli

musli

Vill du se fler musli- och granolarecept?

du hittar flera goda recept på olika sorters musli och granola här på Träning 40+. t.ex. choklad granola och garnola med kanel och äpple. Använd sökfunktionen och sök på granola så hittar du recepten.

Write A Comment

Close