Sivota Retreat

Grekland here we come!

Sivota är ett helt nytt resmål för oss. Den 21 – 29 maj var jag och min man i Grekland på Sivota Retreat som ligger i den lilla staden Sivota. Sivota ligger på fastlandet efter kusten ungefär mittemot Korfu. Närmsta större stad är Parga.

Sivota Retreat

Sport inclusive hotel

Sivota Retreat är ett ”Sport inclusive” hotell vilket innebär att massor av träning är gratis. Även sådant som inte brukar vara inkluderat. Du kan låna SUP och kajaker helt gratis precis som riktigt bra Gravelcyklar. Vid cykeluthyrningen finns förslag på olika rutter man kan cykla. Man laddar ner Strava appen och scannar en QR kod så har man vägbeskrivning. Man erbjuder även olika turer varje dag med ledare – gratis. Även tennis och paddel med instruktör ingår men måste bokas innan. Flera pass och tider finns varje dag.

Sivota Retreat

Bokning av pass

Vissa av passen är det bara att dyka upp på medan andra måste bokas i förväg pga begränsat antal platser som t.ex. X-wod (Crossfit) Bokar gör man i Sportshopen hos en dam med lista och man kan bara boka till nästa dag, så Sportshopen är välbesökt.

Sivota Retreat

Hotellet och resmålet

Vi gillade verkligen hotellet och resmålet. Det kändes lyxigt och lugnt. Hotellet är inrett med milda färger som går i grått och grönt. Inga skrikiga färger. Det som också är mysigt är att det finns massor av mindre ställen att sitta på. Man hör inte heller någon trafik från vägen utanför. Sivota ligger i ett helt otroligt grönt område med massor av vegetation som närmast kan beskrivas som en grön ogenomtränglig djungel. Väldigt vackert nu i maj med massor av blommor.

Goat Island och Bella Vraca stranden

Hotellet ligger vid en vik eller lagun mittemot Goat island, där det faktiskt finns getter. Vi såg dem flera gånger på avstånd från hotellet. Goat island är också känd för den fina Bella Vraca stranden som man vadar över till. Vattendjupet kan variera och nådde mig nästan till midjan på vissa ställen. Badtofflor är bra att ha eftersom botten är stenig. Vi köpte våra i en supermarket i byn för 10 € styck. Vattnet är turkost och helt klart. Du kan se massor av fiskar som är väldigt nyfikna och inte ett dugg rädda. Vid havet finns också en dusch så man kan duscha av sig saltvattnet.

Sivota Retreat

Sivota Retreat

Vädret

Vi hade toppenväder med lagom temperatur, det var ca 25 grader varmt. På eftermiddagarna kom det oftast in lite moln och under veckan vi var där kom det 2-3 riktiga skyfall. De var intensiva men korta och sen var det fint väder igen. Det är ganska fuktigt och kläderna torkar inte riktigt när man hängt dem på balkongen. Vi solade och badade såklart. Det var ganska varmt i vattnet både i lagunen och i poolen, lite varmare i poolen.

Sivota Retreat

Solstolar

Hotellet har information om att man inte får reservera solstolar men det följs inte. Vid 8- tiden är alla solstolar tingade både vid poolen och vid lagunen. Jag undrar hur det funkar när hotellet är helt fullt? Det finns inte jättemånga solsängar.

Sivota Retreat

Trappträning

När det gäller träning så får man en rejäl dos vardagsträning varje dag bara genom att gå i trappor. Det är stora nivåskillnader och många trappor. Backen utanför hotellet och backen tillbaka från byn är inte heller att leka med. Ger ordentlig ben- och rumpträning.

Sivota Retreat

Sivota by

Det tar ca 15 minuter att gå till byn där det bl.a. finns ett par restauranger nere i hamnen. Menyn är ganska lika på de olika ställena. Vi firade vår bröllopsdag under resan och åt middag på en av restaurangerna i början av kajen (glömt vad den heter) och hade turen att få se en riktigt fin solnedgång. 

Boendet

Personalen på hotellet är väldigt trevliga och hjälpsamma och instruktörerna är duktiga. Rummen städas varje dag, på Playitas Fuerteventura tror jag det är varannan eller något sådant. Vi bor i huvudbyggnaden högst upp på våning tre och längst bort vilket innebär att vi har en hörnlägenhet och faktiskt kan se solen gå ner bakom bergen. Fantastiskt! Boendet ligger också utspritt i mindre byggnader. Det är lite lyhört när någon rör sig i korridoren utanför, där är det marmorgolv, annars lugnt och tyst.

Vilka åker till Sivota Retreat?

De flesta som åker till sivota Retreat är träningsintresserade, hotellet är inriktat mot ”äventyrssportare” och det känns som jag är på en organiserad träningsresa. Jag hör musik hela tiden från de olika passen och jag hör att de som är här pratar om passen och vilka de ska gå på. De flesta på hotellet är svenskar och danskar, några norrmän och finnar. Det är flera ”tjejgäng” som är här och bara någon enstaka barnfamilj. Hotellet har en barnpool men är annars inte så barnvänligt, jag tycker det skulle vara en bra idé att göra det till ett ”vuxenhotell”.

Spinning Yippie!!!

När vi är där är det ett helt gäng danskar som är där på en två veckors spinningresa. Yes, spinningresa! Kul för mig som bl.a är spinninginstruktör för instruktörerna är grymma och hoppar in och leder pass även för oss som inte är med på deras resa. Mycket uppskattat, det var länge sedan jag var deltagare på ett spinningpass. Spinningen är under ett uppspänt tak och i skydd av träd vilket är jätteskönt, här finns också riktigt bra cyklar från Body Bike som man kan koppla upp sig mot med en app.

Hur är maten?

Vi har halvpension, dvs frukost och middag. Maten är riktigt bra. Jag har lite svårt för det här med buffé, brukar kladda ihop för mycket olika saker på tallriken, men här går det bra. Utbudet är inte jättestort men fräscht och gott med fina grönsaker. Det går t.ex. lätt att göra sin egen sallad med feta eller tonfisk. Jag åt väldigt god fisk också, både friterad och en hel mindre firre. Även mycket goda lammkotletter en kväll. Det blir lite hög ljudvolym i matsalen eftersom den är inglasad. Jag tror att de kan öppna upp väggarna senare på säsongen. Nu i maj behövs lite skydd för att det inte ska bli för svalt.

Lunch åt vi oftast i baren. Menyn där består av sallader, pizza och club sandwich med pommes. Men det är gott! Ruccolapizzan blev en favorit.

Vilka pass finns på Sivota Retreat?

Det varierar lite vilka träningspass som erbjuds och om det finns en gästinstruktör på plats eller inte. När vi var där fanns bl.a. Crossfit, Yoga, Zumba, Spinning, Thaiboxning, Core, HIIT, Foamroller pass, Stretch & Relax, Kettlebell och teknik för simmning, lyft och löpning. Det finns också ett fint gym man kan besöka. Inte jättestort men här finns det som behövs för att få till bra träning.

På återseende Sivota Retreat!

För att sammanfatta så är vi väldigt nöjda med resan och vi vill gärna åka hit igen. På återseende Sivota! Tills vi ses igen 

Du kan läsa mer om Sivota Retreat och boka din resa på Apollo. Kolla också in mitt inlägg om Playitas på Furetenventura.

Write A Comment

Close