Att träna med gummiband är en favorit på mina pass, jag använder gummiband gärna och ofta. Det är litet och smidigt att förvara eller ta med, och enkelt och effektivt att använda för att göra styrkeövningarna lite tuffare. Det passar alla, och finns med olika motstånd i olika färger, med eller utan handtag.

gummiband

gummibandÖvning för rygg (övre) & mage

Här bjuder jag på en övning för övre delen av ryggen, magen, och rotatorcuffen (axeln, som är jätteviktig att träna). Övningen var med på mitt gympapass för ett år sedan. Låten heter ”All hands on deck REMIX” med Tinashe och Iggy Azalea och du hittar den t.ex på Spotify

Träningskäder

Linnet jag har på mig kommer från Reebook och ingår i deras Crossfitkollektion. Tightsen kommer från Doome.

Inga mer ursäkter….

Nu är det dags för mig att ta tag i min träning igen. Förra helgen var jag och familjen på en minisemester i Stockholm som bl.a innehöll shopping. Jag hittade en jättefin klänning på MQ, men jag vet inte riktigt hur man tänkt när man valt belysning på just MQ. Den avsöjar allt och lite till. Såg tydligt att det var hög tid att börja träna lite mer på riktigt nu. Efter min axeloperation i april så har det varit lite si och så med träningen. Att min höftartros dessutom har förvärrats har inte gjort saken bättre men nu blir det, Inga mer ursäkter!!! Den här övningen spelade jag in innan operationen, och jag börjar komma i tillräckligt bra form för att kunna göra den igen. Let´s go!

hemmaträningFler övningar med gummiband

Hoppas du också blev inspirerad till lite sommarträning med gummiband. Fler övningar som du kan göra med ditt gummiband är; Hemmaträning 30 min för rumpa och mage, Styrkeövning med Träning 40+, Värm upp innan med t.ex. Powerdance – Träna hemma, Fler övningar kommer så håll koll på bloggen.

gummibandMin träningsambition

Jag vill tillbaka till den träningsnivå jag låg på innan min operation. Nu har det mest blivit rehabträning för höft och axel. Sjukgymnasten har ”ordinerat” spinning 2-3 gånger i veckan så det får bli min cardioträning. Den har jag tänkt att kombinera med styrketräning lika många gånger per vecka. Min högra arm/axel får jag fortfarande inte belasta mer än mycket lätt men det finns många alternativa övningar att göra. Och så ska jag bygga ett nytt gruppträningspass till höstterminen som börjar i mitten av augusti 🙂 Bara att sätta igång!

gummiband

Save

Save

Save

Write A Comment

Close