Jag och familjen har haft en jättefin minisemester i vackra Stockholm. Den här sommaren har vi inte lyckats få ihop så många semesterdagar tillsammans utan det får bli långhelger i närområdet istället för semesterveckor utomlands. Torsdag till lördag har vi varit i Stockholm där vi bodde i en junior svit på Scandic Grand Central. Vi var två vuxna och en tonårsdotter, dvs tre vuxna, och då finns det inte så många hotellrum att välja bland, men det här var perfekt. OK pris (med medlemsrabatt) och rummet kändes nästan som en liten lägenhet.

minisemester

Kolla in de coola tavlorna. Tofflor och morgonrock ingick i priset.

minisemester

Två TV och en skivspelare…. och lite LP skivor, rätt kul.

Minisemester

Första kvällen åt vi italienskt på Paolo Robertos restaurang Pane Fresco, som ligger i Åhléns huset. Vi satt på den populära terassen och åt jättegod och perfekt tillagad mat. Pasta med scampi och hummersås och pizza med ruccola, mozzarella och proscuitto. En mysig kväll. Obs att restaurangen stänger samtidigt som Åhléns dvs kl 21.00.

minisemester

minisemester

Vi hann även med lite shopping på Åhléns och köpte varsin Bubbies mochi ice cream. Det är en slags glasskaka, lyxglass inlindad i mochi som är en japansk delikatess. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva den, lite som en deg. Kul grej, men dyra. Bubbiesarna var goda men inte supergoda.

minisemester

minisemester

På fredagen stod shopping på schemat och Julia och jag besökte de flesta av Stockholms affärer, varuhus och butiker. Vi tog en välbehövlig paus på TGF i Kungsträdgården. Vädret var fint så det var skönt att hänga där ett tag.

minisemester

minisemester

Shopping… Victoria secrets produkter, Calvin Klein underkläder och parfym Downtown, solglasögon och väska från River Island är Julias. Jag köpte en klänning på MQ, Dip brow från Anastasia och deo från Nuxe, och mjukisbyxor från Cubus.

minisemester

Julia försöker lära mig att ta bättre selfies, det går så där… ha ha. Klänning från Pernilla Wahlgren och mobilskal från Case factory.

minisemester

Fredagsmiddagen blev fransk. Vet inte vad restaurangen heter men den ligger på Vasagatan. Ganska mysig med rödrutiga dukar och chevresalladen jag åt var god.

minisemester

minisemester

Det bästa med att bo på hotell är hotellfrukost! Vi har haft en jättefin minisemester i huvudstaden.

minisemester

minisemester

Save

Save

Save

Save

1 Comment

Skriv en kommentar

Close