Effektiv rumpträning du kan göra hemma

Monsterwalk  är en övning som jag har med i mitt gruppträningspass Bodywork Gummiband 55. Jag inleder med den här övningen efter uppvärmningen och det finns en anledning till att den ligger i början av passet. Den är tuff. Eller rättare sagt effektiv.  Det är roligt och peppande att träna till musik, du orkar liiite till, Prova så får du se!

monsterwalk

Monsterwalk med loop gummiband

Det här är en perfekt övning för hemmaträning. Du behöver ett litet runt gummiband, så kallat loop gummiband. Sätt gummibandet  precis ovanför knäna. Ställ dig höftbrett och kom ner halvvägs i en squat/benböj. Tyngden på hälarna och bröstet upp lite, blicken framåt. Detta är en rumpövning och desto mer du böjer på knäna och håller rumpan långt bak desto mer tar det på just rumpan. Jobbar du i en mer upprätt ställning tar övningen mer på låren, inget fel med det men bestäm dig för vilka muskler du tränar.

monsterwalk

Move your body

OBS! var noga med att hela tiden hålla isär knäna så de inte sjunker ihop inåt. Låten som jag gör övningen monsterwalk till heter Move your body med SIA. På Spotify hittar du den HÄR.  Koreografin är enkel så ladda hem låten och kör.

Här hittar du några fler av mina rumpövningar. Alla med video och instruktioner i text och bild.

30 minuters hemmaträning för rumpa och mage

Supereffektiv träning för rumpa och mage med loop gummiband. Med bl.a. höftlyft, inre och yttre magmuskler…

hemmaträningBenböj – två enkla övningar till musik

Det här funkar! Bring Sally up bring Sally down – massor av benböj till låten Flower, med eller utan vikt. Och ännu mer benböj på olika sätt till låten Shots & Squats. Kul, enkelt och supereffektivt.

benböjrumpträning 1 – Bästa rumpövningarna

En 80-tals klassiker. Åsnespark. Prova den!

rumpträning 2 – Större rumpa fastare rumpa

Så här gör du en korrekt squat eller benböj som det heter på svenska. Jag visar också enbensutfall i smithmaskin.

how to squat

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close