Wellobe

Inspiration, recept och rutiner när tiden är knapp

Wellobe är Sveriges första digitala tjänst för viktminskning och har hjälpt över en halv miljon medlemmar att nå sin målvikt. Numera erbjuder de även ett kostschema och tusentals kalori- och näringsberäknade recept, träningsprogram och många lärorika artiklar inom hälsa. Jag använder Wellobe bl.a. för att få inspiration till nya recept när fantasin tryter. Här är det ”vanlig” mat som är både god och nyttigt som gäller. Kul att testa nya recept! Planeringen har hjälpt mig att få till bättre rutiner för lunch och middag vilket är toppen! 

Du får ett personligt kostprogram utifrån dina förutsättningar och mål

I samarbete med Wellobe får du halva priset på medlemskap med personligt kostupplägg. Loggbok och onlineträning ingår, precis som tips och pepp från experter och en receptbank med tusentals smaskiga kaloriberäknade recept. I samarbetet med Wellobe kan jag erbjuda dig halva priset på alla medlemsskap, det finns tre olika. Läs mer och bli medlem med 50% rabatt här (gäller t.o.m. 27/11).

Wellobe

Vad gör man åt sina extrakilon?

Först bör man fråga sig själv varför man vill gå ner i vikt. Vi behöver ibland skifta fokus från hur kroppen ser ut till vad den kan klara av. En stark kropp kräver styrketräning och bra mat. vi behöver äta varierad och näringsrik mat och se till att få i oss tillräckligt med protein. För att gå ner i vikt behöver du få i dig färre kalorier än du gör av med, eller hur. För att lyckas så bör det ske i en lagom takt och genom att äta god och vällagad mat. Se till att få i dig så mycket näring som möjligt, då bygger du en stark och hälsosam kropp.

Vill du gå ner i vikt och hålla vikten?

Har du några kilo för mycket så hjälper Wellobe dig att gå ner de extrakilona på ett bra sätt i den takt och med det upplägg du väljer, klassiskt eller 5:2. Jag föredrar klassiskt upplägg och att tänka långsiktigt, dvs för resten av livet. Du får ett personligt kostschema, kaloriräknare och träningsprogram. En sund viktminskning handlar om att göra av med lite mer energi än du får i dig. Det svåra är att veta hur man räknar kalorier men i Wellobe får du allting uträknat åt dig.

Att logga måltider och träning är superenkelt

I appen får du tillgång till en loggbok där du fyller i vad du äter och vad du tränar. Du registrerar allt enkelt via mobilen eller datorn. Du kan välja mellan tusentals kaloriberäknade goda recept. Här hittar du även riktigt bra träningsprogram online med Mårten Nylén och Leila Söderholm, t.ex. träning med gummiband och cirkelträning. Om du har en aktivitetsklocka kan du registrera alla dina steg och din träning genom att synka appen ”Hälsa” med Wellobe.

Wellobe
Wellobe

Wellobe är bra på riktigt!

Det bästa med Wellobe är att det är så enkelt att använda men att det ändå finns så många funktioner och möjligheter, och att det finns så många goda recept att välja mellan. Det känns pepp att se sina personliga resultat i appen i grafer och diagram. Det här är en väldigt prisvärd och välgjord tjänst som jag känner att jag varmt kan rekommendera.

Wellobe

Du kan använda ditt friskvårdsbidrag

Har du friskvårdbidrag via din arbetsgivare så kan du använda det till Wellobe. Du skriver enkelt ut ett kvitto själv för din betalning på ”Min sida”.

Wellobe är ett samarbete med Karolinska Institutet

Wellobe utvecklades 2003 i samarbete med Karolinska Institutet. Sedan starten har de hjälpt över 500 000 medlemmar att gå ner i vikt och skaffa en hälsosammare livsstil. En av grundarna är Stephan Rössner kostdoktor och professor emeritus. Ett namn som vi som är lite äldre känner igen.

Varför går man ofta upp i vikt i klimakteriet?

Många upplever en oönskad viktuppgång i klimakteriet. Minskade östrogennivåer i kombo med att ämnesomsättningen går ner lite och att muskelmassan minskar med stigande ålder bidrar. I klimakteriet förändras också förhållandet mellan muskler och fett. Muskelmassan minskar medan kroppens fettmängd ökar och omplaceras på nya ställen i kroppen. Muskler förbränner energi – även i vila. Även stress kan bidra och ett för stort kaloriunderskott tillsammans med stenhård träning stressar oftast bara kroppen ännu mer i den här fasen av livet. Lösningen är ett genomtänkt minskat kaloriintag, se över träningen och ofta behövs en större mängd protein i maten.

Lunchprepp med Asiatisk nudelsallad med lax

Det här supergoda receptet från Wellobe är perfekt att lunchpreppa med. Det innehåller under 500 kcal men är fullproppat med näring, vitaminer, fibrer och protein. OCH det är väldigt lättlagat, jag fixade 4 st ”lunchburkar” på ca 10 minuter.

Wellobe
Wellobe

Write A Comment

Close