Uppgradera din promenad till powerwalk!

Ett av mina bästa träningstips för att komma igång är att uppgradera promenaden till Powerwalk! Powerwalk är en raskare promenad där man går mer aktivt och använder armarna (pendlar med dem). Det är effektiv träning som ger resultat, den förbättrar din kondition, ger dig muskler och bränner fett samtidigt som du får frisk luft och rensar hjärnan lite. Du ska gå med god hållning, sträcka på dig och spänna till coremuskelaturen lätt.

powerwalk

Börja din Powerwalk i lugnt tempo så musklerna värms upp och öka sedan hastigheten succesivt. Vill du sedan utmana dig själv så lägger du in löpintervaller eller intervaller då du går för fullt t.ex i uppförsbackar.  Mina Powerwalkrundor tar ca 1 timme, det tycker jag ger mig lagom motion och tar lagom lång tid från annat. När det gäller utrustning så är det framför allt ett par bra skor du ska satsa på, be om hjälp i sportaffären och berätta vad du ska använda skorna till. De ska vara stötdämpande och inte klämma eller ge skavsår. Klä dig inte heller för varmt, du blir varm när du kommer igång.

Gör så här – fem tips!

  1. Byt om – Om du byter om så ställer du in dig på att du ska träna och inte ”bara” gå en promenad. Du blir mer motiverad att ta i och jobba på ordentligt, och ….du blir svettig när du powerwalkar.
  2. Logga din rundor och” tävla” mot dig själv. Använd en App som t.ex Walkmeter,  pulsklocka eller stoppuret i din telefon för att se hur du förbättrar ditt resultat.
  3. Bra musik i hörlurarna peppar – om du gillar det. Kolla in mina powerwalklistor
  4. Powerwalka tillsammans med en träningskompis – om du gillar det.

Vårdguiden kan du läsa mer om Powerwalk.

powerwalk stavgång

5. Uppgradera din powerwalk till stavgång?

När du blivit varm ikläderna kan du ta nästa steg och uppgradera din powerwalk till Stavgång. Du lägger till ett par stavar och får en bra träning även för överkroppen samt ökad energiåtgång. Läs mitt inlägg Stavgång är effektiv träning.

Lycka till!

Write A Comment

Close