Raska promenader och powerwalk är bästa fettförbrännaren om du vill gå ner i vikt utan att tappa muskelmassa. Det är inte för inte som fitnesstjejer och killar ofta kombinerar styrketräning med just powerwalk. Det funkar så här, när du promenerar ligger du på ca 60-70% av din maxpuls vilket är supereffektivt för just fettförbränning, pendla gärna med armarna när du går eller använd stavar och tryck ifrån ordentligt i steget så blir det ännu mer effektiv träning. För att se till att det är fett och inte muskler du blir av med under din viktnedgång ska du dessutom se till att styrketräna och äta proteinrikt.

powerwalk

Powerwalk passar alla

Powerwalk, eller raska promenader, kan du göra varsomhelst. I stan, på stranden, i skogen, på lunchen, på kvällen eller morgonen… ja du fattar. Det är skonsam träning som passar alla, ung som äldre och otränad eller vältränad. Powerwalk är också snällare mot dina knän än löpning. Om du är överviktig är det bästa att börja med promenader som sedan uppgraderas till riktiga powerwalks för att sedan, om du vill, prova löpning. Genom att förbereda kroppen gradvis undviker du överbelastning och skador.

powerwalk

Därför fungerar promenader/Powerwalk

När vi är otränade och går med 60-70% av maxpuls förbränner kroppen fett. Vid högre puls, som vid löpning, börjar kroppen istället förbränna kolhydrater. När konditionen förbättras blir kroppen bättre på att bränna fett. När du känner att du orkar börja springa är det därför bra att variera mellan promenader och jogging/löpning. Du bränner också mer fett efter ett mer intensivt cardiopass.

Källa: Aftonbladet söndag, intervju med Martin Lidberg 2015

powerwalk

Mer motivation

Lyssna på fågelkvitter, musik eller en ljudbok när du går, välj det som passar dig bäst. Jag varierar mig. Här hittar du mina musiklistor för powerwalk och annan träning. Nextory är bra och prisvärda och har ett stort antal ljudböcker att lyssna på, varför inte en spännande deckare eller en ny livsstils bok.

powerwalk är bästa fettförbrännaren

Sätt realistiska mål

Var snäll mot dig själv och sätt upp långsiktiga och realistiska mål för din träning så du klarar av att uppnå dem. Är du helt otränad så börja med kortare promenader kanske varannan dag och öka på efter hand. Gå sen längre sträckor, eller försök att gå samma sträcka på en snabbare tid, tryck på lite extra i uppförsbackarna etc Snart kommer du att märka resultat i form av att du blir lättare och känner dig piggare och starkare. Under förutsättning att du också äter hyfsat hälsosamt såklart. Powerwalk är bästa fettförbrännaren.

Write A Comment

Close