Vad är Spotify och hur fungerar Spotify?

Spotify är ett musikprogram som streamar musik till din dator eller smartphone, det vill säga spelar upp låten samtidigt som den överförs från internet.  Spotify Premium kostar 99 kronor i månaden. Här finns massor av musik, nytt och gammalt, men inte all musik. Det beror på vilka avtal som finns med skivbolagen eller artisterna.

Jag gillar verkligen Spotify! Och jag använder tjänsten i princip varje dag! Perfekt för att hitta låtar till Powerwalks och Gympapass. När jag bestämt mig för vilka låtar jag vill ha med i ett Gympapass så är det bara att klicka på ”Get” och köpa dem. Brukar kosta ca 12:- per låt.

Bland det bästa med Spotify är att du inte behöver vara online för att lyssna på dina spellistor i din Iphone. Tala om vilka av dina spellistor du vill komma åt offline,  I inställningarna på telefonen väljer du  sedan ”Offline mode” och kan nu ta med dig musiken ut på en härlig Powerwalk utan att vara uppkopplad och alltså utan att betala något extra. Du kan ha Spotify installerat på flera datorer hemma men bara en dator kan vara online, däremot går det som sagt bra att vara offline på din Iphone samtidigt som en dator är online. Jag har även Spotify i min TV via Telia.

Du kan enkelt prenumerera på andras spellistor som t.ex mina Powerwalklistor!

spotify-header1

Så här använder du Spotify

Beställ, ladda hem och installera Spotify. Kolla på din Internetleverantörs hemsida (t.ex Telia) vilka erbjudanden de har och beställ via dem. När Spotify är installerat och klart att använda kan du börja med att skapa en egen spellista. Klicka på ”+ New playlist” i menyraden till väns­ter. Då dyker det upp en mapp ovanför med en notsymbol. Döp den till något och dra sedan låtar dit. Låtarna hittar du genom att antingen använda ”sök” fältet högst upp till vänster och skriva in ett artistnamn eller låtnamn. När du hittat en låt du vill ha så drar du den till din spellista. (Eller högerklickar och väljer ”add to”) På första sidan visas ”New releases” nya album eller låtar. Du ser fler om du kickar på ”more”.

Genom att välja ”file” ”connect to facebook” så aktiverar du en panel till höger. Den visar alla dina FB vänner som valt detta alternativ, och du kan se deras spellistor. Ladda hem hela listor eller enstaka låtar. Så det finns många sätt att hitta nya favoritlåtar på!

Här kan du ladda ner Spotify

Write A Comment

Close