Gruppträningsinstruktör – en riktig utmaning, varje gång!

Jag har nyligen kört premiärpasset för mitt eget Low Impact gympapass! Nervöst och kul. Nervöst för att det är första gången passet körs – kommer det att funka? Hänger deltagarna med? Tycker de att det är roligt? För jobbigt? För lätt? Gillar de musikvalet? Kommer jag att sätta alla steg och få fram instruktioner i rätt tid?

Kul för att jag verkligen gillar att stå framför en grupp och förmedla ett budskap, i det här fallet ett gympapass. Det ger massor av energi tillbaka! Och…. är en riktig utmaning -varje gång! Personlig utveckling när den är som bäst och roligast.

Självklart ligger det massor av förberedelser bakom, otaliga timmar av musikval, musikanalyser, stegkombinationer som testats hemma  i köket. Inlärning av passet när det är hopsatt, små justeringar hit och dit. Jag vill kunna erbjuda ett roligt och genomtänkt pass som tränar hela kroppen, som ger både styrka och kondition, och min målsättning är att i princip alla som går på mina pass ska kunna hänga med.

gruppträningsinstruktör

Att vara gruppträningsinstruktör är kul och utvecklande!

Skulle du ställa dig och hålla ett föredrag för 50 personer i 1 timme – helt oförberedd? Jag tror inte det, det är samma princip som gäller för en gruppträningsinstruktör – Det handlar om att öva, öva och lära in rörelser, kolla att du utför dem korrekt, att du timar bra med röst och ev. q-signs. Att du kan musiken till passet så gott som utantill. Då kan du känna dig bekväm i rollen. Att vara gruppträningsinstruktör är också att binda upp sig tidsmässigt för de kvällar du kör ditt/dina pass.

Det du får tillbaka är glädjen i att se glada och nöjda motionärer som gillar det du gör! Du får en mer vältränad kropp – du måste ligga lite snäppet över att orka passet, du ska ju prata och ta ut alla rörelser till max. Du får ett starkare självförtroende och självkänsla. Att bli grupptränings instruktör är bland det roligaste jag har gjort!

Write A Comment

Close