spinningpassEtt blogginlägg om endorfiner, träningsglädje, spinning och en Kick ass musiklista. I går jobbade jag hemifrån, jag har möjlighet att göra det ibland och då brukar jag försöka få in ett träningspass vid lunch eller på eftermiddagen om jag kan när jag slipper pendlingstiden. Så jag gick till gymmet för att köra ett virtuellt spinningpass, ett bergspass i Italien hade jag tänkt mig. Ombytt och klar upptäcker jag att gymmets Ipad är borta, ingen Ipad ingen virtuell spinning. Vad göra?

spinningpassJag letar fram ett par hörlurar och min telefon, hittar en gammal musiklista som jag en gång gjort till ett Cirkelpass och trampar igång. 50 minuter senare har jag kört ett hårt spinningpass med olika variationer. I vanliga fall kan jag ha svårt att motivera mig om jag tränar själv och inte har en ordentlig ”plan” men den här gången gick det hur bra som helst, tack var en grym musiklista, lite fighting spirit och ett endorfin påslag efter ett tag. Känns ju så bara så bra efteråt också.

spinningpass

spinningpass

Musiklista för spinning eller cirkelträning

Här är listan Kick ass by TRÄNING 40+ den är grym och passar till det mesta och som jag skrev har jag haft den på ett cirkelträningspass med olika stationer, men den var perfekt till spinning. Vad sägs om låtar som Eye of the tiger, No limit, Kickstart my heart …ja, du fattar. Listan är 50 min lång och börjar med två warm up låtar och slutar med två cool down låtar. Däremellan kör vi järnet! Du hittar alla mina musiklistor HÄR.

Förslag på variationer i ett spinningpass

Det här blev ett tufft pass och jag fick slå av motståndet och bara snurra på cykeln ett par gånger för att hämta andan. Gör så här: Variera mellan hårt motstånd och tänkt dig en uppförsbacke, eller lättare motstånd och en raksträcka där du cyklar så fort du kan. Sitt ner i sadeln på versen och stå och cykla på refrängen. Öka motståndet för varje refräng. Sitt ner 8 takter, stå upp 8 takter. Sitt ner en hel låt och öka motståndet mer och mer. Cykla i takt på verserna och dubbla tempot i refrängerna. Variera varje låt och kör efter tempot i låten. Testa dig fram och använd min musiklista eller gör en egen med dina favoriter. Läs mer om spinning i mitt inlägg Spinning – en träningsform för dig? och om takt och BPM i inlägget BPM räknare för Spotify.

spinningpass

spinningpass

Eye of the tiger

Bilden där jag är en tiger är ett par år gammal och togs när jag fick ett modelluppdrag av en reklambyrå för någon typ av ögondroppar, den användes främst i Tyskland tror jag. Det var ett jättekul uppdrag i alla fall.

Save

Save

Write A Comment

Close