lopning

Variera din PW

Har du ”fastnat” i din powerwalk och stagnerat i utvecklingen? Jag gick ofta samma runda och på samma tid… Det gick inte att gå fortare utan i så fall bara längre….Det gjorde att min PW började kännas lite trist. Jag provade att lägga in lite löp- och joggingintervaller.  Och min träningsutveckling fick ett lyft och jag en nytändning!

Powerwalk med löpintervaller

Tänk på att gå ut lugnt och prova med korta joggingintervaller och se hur det känns, bestäm dig för att jogga vissa sträckor eller varför inte till vissa låtar om du powerwalkar till musik. Tänk också på att det är lite olika tekniker vid löpning och gång och därför känns lite konstigt i början när man växlar till Powerwalk med löpintervaller.  Ta det lugnt i början, prova dig fram,  och försök att springa ”så nära marken du kan” om du har problem med knän, höfter, leder. De belastas nämligen mer vid löpning än vid gång.

Jag försöker att springa längre och längre sträckor av min runda. I slutet av rundan kör jag sprintintervall mellan lyktstolpar på en lång raka. Sprint mellan två stolpar, sen jogg mellan två osv..Jag inleder alltid med att gå i minst 10 minuter. Mitt mål just nu är att kunna springa 1 mil under 1 timme. Ett rimligt mål för mig, sen får vi se….

Sätt upp ett mål för dina rundor. Vad är ditt mål? Att fortsätta med PW med olika intervaller eller att kunna jogga/springa hela rundan..? På tid?

Läs mitt tidigare inlägg ”Kom igång med Powerwalk”

Till sist vill jag tipsa om Power-walk.se som är en bra sida om Powerwalk. Spana in!

3 Comments

 1. Tack för att du tipsar om min sajt! Nu blir jag ännu mer inspirerad att skriva fler bra artiklar och tips om powerwalking. 🙂

  Ha en fin dag!

 2. Jag trillade in av en ren slump. Har nu läst av allt du skriver och blev kvar lite för länge. Härlig blandning med recept, träning och med glimt i ögat.

  Jag har 8 stycken HälsoBlad som du får en gång i veckan på min sida. De är gratis så passa på. Kommer senare ut med en gratis app om hälsa vid årsskiftet.

 3. jenny jagfeldt Reply

  Hej, Jag har joggat/sprungit varannan/var tredje dag i ett års tid. Jag är kurvig och vill främst få smalare lår. Jag ser ungefär likadan ut nu som då, även om jag känner mig starkare och lårmusklerna syns mer. Springandet tar också bra på magen!
  Jag alternerar asfalt och terräng. Nu har jag tagit ett par powerwalks och fått träningsvärk på insida/baksida lår, precis där jag vill stramas upp. Jag har trot att springandet når alla benmuskler och att det borde vara det bästa, men varför känns det mer i låren (insida/baksida) när jag powerwalkar.
  Jag småjoggar inte utan springer rätt snabbt, springer i backar, över stock och sten samt spurtar. Hurkan detta komma sig? Är powerwalk bättre för mig? Och…varför blir inte benen smalare av springandet?
  Tack på förhand

Write A Comment

Close