Varför uppvärmning?

Värma upp gör vi för att förbereda kroppen inför träning och för att undvika och förebygga skador. Har du suttit stilla hela dagen så är det jätteviktigt att börja din träning lite försiktigt och mjuka upp lederna och få igång hjärtat. Det är minst 10 minuters uppvärmning som gäller, det är nämligen den tid det tar för kroppen att komma igång,  och pumpa ut blod till musklerna och förse dem med syre. Bra är också att aktivera de muskler som du sen ska jobba med.

uppvärmning

10 minuters uppvärmning

Tycker du att det är tråkigt med uppvärmning? Inte den här – här får du 10 minuters cardio (konditions) uppvärmning med mig som är inspirerad av dans, gympa och boxning och den är allt annat än tråkig. Just nu så kör jag de här tre övningarna som uppvärmning innan ett 40 minuters tabata pass med fokus på styrka på min gruppträning, men det går lika bra att kombinera de här övningarna med valfria styrke- eller cardioövningar och träna hemma, se nedan för tips. Det här är en ganska intensiv uppvärmning som höjer pulsen bra vilket också är meningen.

Hemmaträning – Fler övningar

Tips på några av de effektiva och roliga övningar som jag filmat och/eller fotat. Med och utan redskap som gummiband och liten skivstång, dans, boxning, styrka.. Sätt ihop ditt pass själv och träna 15 min, 30 min eller kanske 1 timme. Du väljer själv.

Hemmaträning med gummiband rygg & mage

Hemmaträning 30 min för rumpa och mage

Powerdance – Träna hemma med min video

Combat – 3 övningar för cardio och styrka- video

Plankan för core och bålstabilitet

Benböj – två enkla övningar till musik

Superset med skivstång för hela kroppen

hemmaträning

Kategorier – Övningar

Allra längst ner på bloggen hittar du ”Kategorier” om du väljer ”Övningar” där så ser du alla övningar som jag lagt upp på bloggen. Klicka på ”Older posts” för att komma vidare och se alla. Lycka till med din träning, kör hårt och kom ihåg uppvärmningen!

Save

Save

Save

Write A Comment

Close