philadelphiaoströraDet perfekta drinktilltugget!

Världens enklaste och världens godaste. En krämig röra på philadelphiaost, creme fraiche, lök och Caviar. Med bara fyra ingredienser fixar du ett supergott och elegant drinktilltugg på bara fem minuter. Receptet kommer från början från någon veckotidning och är säkert 25 år gammalt. En riktig favorit som alltid funkar.

Du kan anpassa mängden som du vill beroende på hur många du vill bjuda på röran. Det ska vara lika mycket Philadelphiaost som creme fraiche. Du kan ta röd eller svart caviar, eller kanske löjrom om du vill lyxa. Den gröna tångcaviaren som smakar wasabi funkar också bra. Om du vill kan du blanda ner caviaren i philadelphiaoströra istället för att lägga den ovanpå, lika gott men inte riktigt lika snyggt. Jag brukar göra så med den röra som eventuellt har blivit över. Men räkna inte med att det blir något kvar… det här är supergott och brukar ha en strykande åtgång!

philadelphiaoströra

Philadelphiaoströra med caviar

  • 1 pkt Philadelphiaost
  • 1 burk creme fraiche 2 dl
  • 2 bananschalotten lökar
  • 1 burk caviar
  • Örtsalt
  • Ev. gräslök eller annan garnering

Gör så här

Finhacka schalottenlöken. Lägg philadelphiaost och creme fraiche i en bunke och vispa med elvisp tills det blir en fluffig massa. Det tar någon minut, först blir blandningen lös och sen fast igen och mängden ökar. Tillsätt den finhackade löken och örtsalt. Blanda och lägg upp i en vid skål, platta till ytan med en slickepott. Fördela caviar på röran och garnera eventuellt med gräslök. Eller varför inte lite guldpulver till nyår…. Servera med salta kex som t.ex. Ritz eller smörgåsrån och grissini. Drinktilltugget är perfekt till 12-slaget på nyårsafton men passar lika bra på sommaren, som en del i en buffé eller när som helst. Gärna med ett glas bubbel till.

philadelphiaoströra

philadelphiaoströra

philadelphiaoströra

philadelphiaoströra

Gillar du bubbel….

Funderar du på att sabrera din Champagne till nyår? Vet du vad skillnaden är mellan Prosecco och Cava? Och kan Champagne faktiskt göra dig smartare? Läs mina tidigare inlägg…..

Anti age tips, Sabrering och Champagne provning!

Smal, Smart, Snygg med Champagne, Rödvin och Choklad

Write A Comment

Close