Mangosmoothie med ingefära –  C vitamin boost!

Nu är det förkylnings- och influensatider, se till att hålla dig frisk med lite extra C vitamin. Njut dina vitaminer i en god smoothie.

Kör i mixern; 1 liten fryst banan, 1 mogen mango, 2 stora klyfter honungsmelon, 1/2 pressad citron, 1 dl valfri juice, 8 ingefärsdroppar se nedan (eller färsk ingefära), ev. lite flytande honung. Häll upp i fina glas. Räcker till 2 personer/2 glas.

C vitamin

Mera boost i förkylningstider!

Testa min ingefärashot till frukost. Det är en frukostshot med ingefära, honung och citron som bl.a. innehåller  C-vitamin. Ingefära förhindrar och lindrar förkylning, innehåller dessutom en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Shoten kokas inte och behåller därmed alla de nyttiga ämnen som ingår i ingredienserna. Recept här: Ingefärashot med honung och citron.

Ingefärsdroppar är enkla att använda, som t.ex. i receptet ovan på mangosmoothie, de kan också droppas i lite juice och blir då en supersnabbt tillagad ingefärsshot. Läs mer om dropparna som är framställd genom kallpressning av ekologisk ingefära och se hur du gör en supersnabb ingefärsshot med hjälp av dem. Supersnabb ingefärsshot.

citron cvitamin

Vilka frukter innehåller C vitamin

Alla frukter och grönsaker innehåller en viss mängd C vitamin. Torkade nypon är den frukt som innehåller allra mest c vitamin, men citrusfrukter som apelsin, citron och grapefrukt innehåller en hel del, en stor apelsin ger dig faktiskt hela ditt dagsbehov av vitamin C. Svarta vinbär är också en utmärkt C vitaminkälla. Andra frukter som innehåller mycket C-vitamin är kiwi, mango, jordgubbar, blåbär, hallon, och tranbär.

Vi kan inte själva bilda C vitamin utan måste få i oss det genom kosten. Det är ingen större risk att du överdoserar ditt intag, och det som i så fall händer är att du får ont i magen. Så det är bara att frossa loss på frukt, bär och grönsaker.

Write A Comment

Close