Enkel ingefärashot fixar du med ingefärsdroppar. Jag har testat Ginjer från Lemon Pharma som är framställda utan kokning, till 1 liter droppar har man kallpressat 30 kg ingefära från certifierade ekologiska jordbruk. Det säkerställer en produkt utan oönskade gödningsmedel eller bekämpningsmedel, och som ser till att de aktiva ämnena gingerol och shogaol förblir högkoncentrerade. Jag tycker att dropparna funkar bra men kanske passar de allra bäst som smaksättning och boost i t.ex. smoothies och i matlagning men de funkar även som en snabbshot när man inte har tid att göra egen ingefärashot. Testa att droppa 3-4 droppar ekologiska ingefärsdroppar i ett glas juice, eller som här i ett litet snapsglas med juice som en shot. Enklare och snabbare än så här blir det inte!

ingefärashot

Vill du göra din egen Ingefärashot med citron och honung?

Vill du göra din egen nyttiga ingefärsshot så hittar du receptet här: Frukostshot med ingefära, honung och citron. Det är en supernyttig och god ingefärsshot som inte kokas utan upphettas till max 60 grader för att behålla alla nyttiga ämnen i ingefäran, 60 grader är maxtemperaturen för att vitaminer och andra ämnen ska bevaras. Ett riktigt superrecept! Shoten är stark och om du frågar mig så är den även mer eller mindre beroendeframkallande, och har blivit en självklar del i mina morgonrutiner. Den är ganska enkel att göra och är bra för ditt hjärta, hjärna, mage och leder.

Ingefära boostar immunförsvaret i förkylningstider, innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen, äter du ingefära får du ett lägre kolesterol vilket bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Ingefära ökar matsmältningen, och enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen. Ingefära sägs även hjälpa mot både illamående, gasbildning och migrän.

Ingefärsdropparna fick jag som ett produktprov från Lime Pharma.

Write A Comment

Close