Kollagen varje dag!

Jag använder kollagen dagligen, både morgon och kväll. Det har jag gjort i flera år eftersom det ger en så bra effekt på mina leder och håller min artros i princip helt borta. Det ger mig också lite bättre hud, och starkare hår och naglar som en bonus.

Kollagen för ökad rörlighet och mindre rynkor

För oss som är över 40 år är kollagen bra för att bibehålla ledernas smidighet för att kunna träna mer samt hålla oss rörliga högt upp i ålder. Kollagen är också mitt bästa antiage tips, eftersom det bidrar till att stärka huden och minska rynkorna inifrån. Vår hud består till 70% av kollagen.

Upp till 30% rabatt på Kollagen

Just nu får du upp till 30% på utvalda kollagenprodukter hos Bodystore! Välj och vraka mellan kapslar, pulver och benbuljong. Alltid fri frakt när du handlar över 99 kr.

100 kr rabatt med min kod

Under hela vecka 10 får du dessutom 100 kr rabatt med koden LENA10 när du handlar för över 600 kr. Gäller hela Bodystores sortiment. (kan ej kombineras med andra rabattkoder)

Mina kollagenfavoriter

Jag använder oftast kapslar eftersom jag tycker det är smidigt och jag tar en kapsel BioCell Collagen med Hyaluronsyra från Great Earth till frukost och tre kapslar Genacool Collagen innan jag går och lägger mig. Ibland använder jag även kollagenpulver i en smoothie eller glass, och benbuljong som bas i en Ramensoppa t.ex.

Kapslar

Fördelen med kapslar är att de är lätta att använda, bara att svälja ner. Nackdelen är att de är dyrare än pulver om man ser till mängden innehåll. Här är två favoriter med bra innehåll.

kollagen

Pulver

Pulver är som sagt det billigaste alternativet och kan blandas i mat eller dryck. Jag brukar ha det i nicecream och smoothies ibland. Pulvret är helt smaklöst och jag vet att många även använder det i kaffet. Här hittar du recept på Kollagenglass med körsbär och choklad.  Bästa pulvret just nu är

Flytande Benbuljong

Jag har provat alternativet att koka egen benbuljong. Det var inget för mig.  Du kan läsa om det här….Passar dig som har tillgång till bra råvaror och tid och intresse för att laga från grunden. Det som är viktigt är att benbitarna innehåller mycket leder. Oxsvans, grisfötter eller kycklingfötter ska vara bäst. Buljongen ska koka lääääänge 24 – 48 timmar på svag värme. Det som händer är att ben och brosk löser upp sig och frigör sitt kollagen. Anna Anka hade kanske inte helt fel när hon satt och tuggade på kycklingbrosk i TV, om du minns… Här hittar du recept på kalorisnål Ramensoppa med kollagen. Bästa färdiga benbuljongen är

Benbuljong pulver

Benbuljong finns även som pulver både helt smaklöst och med kryddig buljongsmak samt chokladsmak. Gjord på märgben från svenska nötkreatur. Värt att testa

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare.

Läs mer om kollagen och yttre och inre skönhet

Är du intresserad av både inre och yttre skönhet och mående så rekommenderar jag dig att läsa mina tidigare inlägg Vacker inifrån och ut – hudvård, kosttillskott och injektioner och Kan man träna sig till bättre hud och ett yngre utseende?

Write A Comment

Close