kollagenglass

Anti age glass – Nicecream med kollagenpulver

Alltså, kan det bli bättre än så här? En supergod glass som boostar din hud och har anti age effekt. Gott och nyttigt utan för många kalorier och med kollagenpulver som alltså är toppen för hud, hår och leder. En riktig skönhetsglass som passar bra att äta närsom helst nu i vår. Superenkel att göra är den också.

kollagenglass

Nicecream med kokos, körsbär och kollagen

Det här behöver du för 2 portioner Kollagenglass.

  • 2 frysta bananer
  • 10 st frysta körsbär
  • 2 msk collagenpulver från Myrberg
  • 1 dl kokosmjölk (tjock)
  • 1-2 tsk yummy yumpowder
  • Garnering, t.ex. frukt och kakaonibs

Så här gör du

Nicecream kallas glass som är gjord på frysta bananer som huvudingredienser. Kör alla ingredienser i mixern till en glassliknande konsistens. Obs, du behöver ha en bra och stark mixer som klarar av att göra glass av frysta bananer. Förbered alla ingredienser innan du börjar eftersom du måste vara snabb. Nicecream smälter väldigt fort, mycket snabbare än vanlig glass. Så mixa och ät meddetsamma.  Garnera t.ex med jordgubbar och kakaonibs som är gott, innehåller antioxidanter och ger krisp och tuggmotstånd. Fler recept finns här.

kollagenglass

kollagenglass

Variera din kollagenglass

Yummy yumpowder kan uteslutas helt, ta ev lite lingonpulver eller rödbetspulver om du vill ha mer färg och extra antioxidanter i glassen. Körsbär kan ersättas med jordgubbar eller hallon. Läs mer om det spännande Yummy yum pulvret längre ner i inlägget.

kollagenglass

Passa på – Du får 20% RABATT på kollagen!

Collagen premium+ är ett helt smaklöst pulver som du kan blanda i t.ex. dryck eller som här i glass! Just nu får du upp till hela 20% på ALLA kollagenprodukter hos Bodystore. Gäller t.o.m 22 april. Jag äter kollagentabletter varje dag och mina favoriter är Collagen med hyaluronsyra från Great Earth som jag tar varje morgon och Genacol som jag tar till kvällen. Ibland boostar jag lite extra med kollagenpulver. Jag vet att en del blandar pulvret i kaffe till ett kollagenkaffe, jag har testat men tyckte inte att det var någon höjdare. Jag föredrar mitt kaffe som det är med lite mjölk. Däremot i smoothies och som här i glass passar pulvret perfekt.

kollagenglass

Yngre hud med mindre rynkor

För att försöka bibehålla och förbättra huden i sin struktur gäller det att minimera det som gör huden slapp och rynkig och minskar kollagenet och att boosta den genom att tillsätta kollagen. Undvik för mycket sol, rökning, stress och sämre matval som snabbmat, socker och för mycket vitt mjöl. Boosta istället huden med kollagenrik mat och kosttillskott. Hela 70% av vår hud består av kollagen!

Kollagenproduktionen avtar mer och mer efter 30-årsåldern, vilket bland annat medför att kollagenet inte längre bidrar till samma återfuktning av huden och smörjning av lederna. Torrare hud kan göra fina linjer och ojämnheter tydligare, medan mindre kollagen i lederna kan bidra till känslan av stelhet.

Kollagen kommer från djurriket

Kollagen är en animalisk produkt och är det protein som senor, brosk, ligament och hud är uppbyggda av. Produktionen av kollagen minskar med åren och vi får tunnare hud när vi blir äldre.Jag har ätit kollagen i lite över ett år och fått väldigt bra effekt. Jag känner mig rörligare och smidigare, kollagen påverkar helt klart lederna på ett positivt sätt. Och jag tycker också att min hud förbättrats och att rynkorna är mindre framträdande.

Kollagenpulver – Collagen premium +

Pulvret Collagen premium+ är ett lätt och helt smaklöst pulver som du blandar i lite valfri vätska, en smoothie, eller juice t.ex. och dricker. Det är väldigt lätt att få i sig och smakar alltså ingenting. Doseringen är ca 1 msk per dag. Det innehåller 100% kollagen och är gjort av fiskskinn från norsk fisk. Jag använder just nu både kapslar och pulver både för effekten på huden och för min höftartros eftersom kollagen också är toppen för lederna.

Läs mer om kollagen

Läs mer om varför kollagen är så bra i mina tidigare inlägg, ”Att äta kollagen är det överlägset bästa anti age tipset! ” och ”Collagen – gör dig snyggare och smidigare!”

collagen

Yummy yumpowder

Yumberry heter egentligen Yangmei och är en kinesisk frukt som påminner om, och smakar lite som körsbär. Den innehåller en mycket hög koncentration av antioxidanter, vitaminer och mineraler en riktig superfrukt alltså som bidrar till att sänka blodtrycket, minska inflammation och har så klart anti age effekt. Läs mer om smoothies boostade med superfruitspulver.

kollagenglass

Write A Comment

Close