Jag äter två olika sorters collagen

Vilken skillnad! Jag märker stor skillnad både på min hud och mina leder sedan jag började äta collagen. Jag äter två olika sorters collagen. BioCell Collagen med hyaluronsyra från Greath Earth som jag tar en tablett av varje morgon tillsammans med ett antal andra kosttillskott. Och tre tabletter Genacol Collagen som jag tar varje kväll tillsammans med mina hormoner. Jag mår just nu väldigt, väldigt bra.

collagen

collagen

collagen

Smidig och rörlig igen

För någon vecka sedan hoppade jag in som vikarie och körde ett HIIT pass med bl.a. utfall och knäböj i högt tempo. Jag är ju höftledsopererad i somras och har en höftprotes. Jag har tyvärr artros i min andra höft också, det syns på röntgen och jag har haft känningar av den. Har bara kört spinningpass som instruktör efter operationen men det gick hur bra som helst med HIIT passet. Känner mig väldigt rörlig och har inte ont i lederna alls. Inte i höften och inte i någon led alls faktiskt. Jag vet att artros kommer i skov men jag har inte haft ont på flera månader nu utan känner mig smidig och rörlig. Det är härligt!

Mindre rynkor och fastare hud

Jag tycker också att jag ser synliga resultat i ansiktet av collagenet. Lite mer fyllighet som håller undan rynkorna. Så nöjd, jag har ätit collagen i snart ett år. Och jag vill aldrig sluta! Av de kosttillskott jag äter så rankar jag D-vitamin som nummer ett och collagen som nummer två. Sen kommer bl.a magnesium och zink.

collagen

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare. Läs mer om kollagen i inlägget Att äta kollagen är det överlägset bästa anti age tipset!

collagen

Write A Comment

Close