lena3

Vill du bli Gruppträningsinstruktör?

Gillar du att träna och gillar du att prata inför en grupp och att inspirera andra? Är svaret ja, kanske du har funderat på att bli Gruppträningsinstruktör. Många anläggningar som Friskis & Svettis, SATS med flera har ”auditions” eller annonserar efter nya gruppträningsinstruktörer. I de flesta fall krävs att du har någon form av dokumenterad utbildning.

Hur gör man för att prova på..

Kanske kan du prata med instruktörerna där du tränar och erbjuda dig att vara hjälpledare/assistent? Du kanske kan få ta hand om uppvärmning, eller nedvarvning, stretch till att börja med?

Bästa tipset!

Mitt bästa tips är att börja med att prova på egen hand. Gör ett litet pass, säg med 5-6 låtar. Tänk igenom vilken musik du vill ha, vilka stegkombinationer, hur du ska instruera. Öva, öva och öva ännu mer på ditt pass. Testa sen på en mindre grupp –  Här kan du med fördel använda din familj och goda vänner! Det här är jättenyttigt för att känna på hur det känns att stå framför en grupp motionärer. Det är nämligen en helt annan sak att köra ett pass på riktigt och att öva för sig själv. Be om feedback! När du blir varm i kläderna kommer du att kunna interagera med dina motionärer på ett bra sätt. Du ser om de hänger med, behöver du förtydliga, förenkla något steg…

Tänk på att ni behöver någonstans att vara.  Kanske kan du boka en tid i en gympasal där du bor, eller på gymmet, bor du i hus kanske trädgården fungerar.

Utbildningar jag rekommenderar

Aerobicweekends

Svenska gymnastikförbundet 

Sen har de stora gymkedjorna och koncepten egna utbildningar som: SATS, World Class,  Les Mills, Zumba mfl. Googla så hittar du info.

Se också tidigare inlägg: Gruppträningsinstruktör.

Write A Comment

Close