Här kommer DEL 2 med resetips för en lyxig tjejresa till Turkiet med träning, hamam, shopping och Ultra all inclusive,  i DEL 1 kan du läsa om flygtider, hotellet, rummen , vädret och maten bl.a.

Hotell Gural Premier i Belek

Vi bodde på Hotel Gural i Belek. Hotellet är femstjärningt och ganska stort. Här finns flera restauranger och pooler, strand och olika barer och sittgrupper att chilla i. Det är rätt så mycket barnfamiljer på hotellet, med ganska små barn, vilket vi inte räknat med. Många gäster kommer från Ryssland och Tyskland, det är inte särskilt många skandinavier här.

hamam

Morgonträning på gym!

Vårt annars ganska träningssugna tjejgäng är lite småjusterat just nu. Men vi går upp varje morgon och tränar på gymmet innan frukost. Gymmet är bra utrustat och det är inte alla gym som har en innergård med palmer att se ut över när man värmer upp. Det finns också en stor sal där man kan ha egen gruppträning. Det enda jag saknar är en spinningcykel, det finns bara sådana där konstiga cyklar man sitter rakt upp på och sådana man sitter med benen framåt på och cyklar. Vi coachar varandra. Carina som är PT får extraknäcka lite och ger oss en massa bra övningar och tips! Glada är vi i alla fall!

Hamam med skrubbning, inpackning och massage

Priset för Hamam på hotellet är 150 euro. Dyrt tycker vi. Vi prutar ner det till 100 euro men det är fortfarande ganska dyrt. Eller? När jag och familjen var i Turkiet betalade vi 150 euro för tre personer.

hamam

hamam

Pappersbikini i one size

När vi betalat får vi varsin pappersbikini. De kommer i en och samma storlek. Till skillnad från vårt tjejgäng som består av alla möjliga storlekar. Vi skrattar så vi gråter i omklädningsrummet. Två av tjejerna kan inte få på sig den lilla överdelen. Och underdelen är jätteskum, liten fast puffig framtill liksom… Länge sen jag skrattade så mycket.

I Hamam upplevelsen, som är 2 timmar, ingår skrubbning, peeling med kaffe eller havssalt (alla väljer kaffe) tvättning med skum och inpackning. En del av oss får en så hårdhänt tvättning att de har blåmärken på benen efteråt, tror det var något om kallt vatten också. Låt dig inte avskräckas nu. Hamam är superhärligt och du blir mjuk som en bebis i skinnet efteråt. Efter att vi tvättats får vi massage med en doftande olja, på hela kroppen och även i hårbotten.. Samma sak här, en del är hårdhänta och en del klappar mer. Min massör är en pytteliten turkisk kvinna som är lite sträng men jätteduktig på att massera. Hon berättar att jag har problem med höft och axel. Eeehh. Just precis…

Shopping i Turkiet

En eftermiddag tar vi en taxi (5 minuter) till närmsta shoppingcenter. Här finns massor av märkeskopior och annat. Det är uppdelat i en souvenir del och en textil del, vi kollar in textildelen. Väskor, skor, kläder och träningskläder. Priserna är inte riktigt så låga som de en gång var i Turkiet, och det gäller att pruta. Pruta på ett trevligt sätt, vilket tar tid. Men lönar sig. Några av tjejerna handlar skor och T-shirts till sina söner. Jag köper en väska i skinn och en plånbok. Väskan är i skinn både in- och utvändigt och från förra årets kollektion av Salvatore Ferragamo, plånboken är från ”Prada” i skinn och i samma färg, Greige. Jag betalar 70 euro för båda. Blir säkert lite blåst… ha ha.

Prisvärd resa…

Jag vill ändå avsluta med säga att resan var prisvärd. Men minus för försening och hårda sängar. Plus för hotellet, maten och rummen. Vi betalade ca 8000 kr per person, olika pris beroende på rummen, men som sagt det är inklusive allt. Dryck och mat dygnet runt, fri träning mm. Här äter vi middag sista kvällen, alla gäster fick varsin ros.

Ännu mera Turkiet

Vill du veta mer om Turkiet? I juli förra året var jag i Turkiet med familjen. Vi lyckades precis pricka in statskuppen som hände då. Vi bodde på hotell Turquise utanför Side som vi var supernöjda med. Läs de tidigare inläggen här: Hamam och träning i Turkiet, Turgquise resort hotel & SPA i Turkiet och Hemma igen efter Turkietresa.

Och så läser du såklart DEL1 – Lyxig tjejresa till Turkiet med träning och Ultra all inclusive

Alla reseinlägg…

Alla mina reseinlägg finns under rubriken TRAVEL STORIES.

turquoise

Write A Comment

Close