Fyra dagar i Turkiet på All inclusive hotellet Turquoise Resort strax utanför Side inledde mina semesterveckor. Vi blev lite spontana och bokade en sistaminutenresa när väderprognosen inte såg så lovande ut här hemma i Sverige.

turquoise

Sol & bad

I Turkiet var det däremot sol och varmt, väldigt varmt ca 38 grader i luften, 29 grader i havet och 31 grader i poolen. Jag är lite badkruka och tycker oftast att det är för kallt att bada hemma i Sverige, att vattnet ofta dessutom är brunt i sjöarna gör det inte heller så lockande. Nu badade jag i alla fall i massor i de turkosa vågorna. Hotellet har en egen sandstrand och två stycken pirer som går ut i havet.

turquoise

Alla solstolar är gratis och dusch finns ute på pirerna. Vi var på stranden och pirerna alla dagar, vi testade poolen sista dagen bara för att ha gjort det också men det var bad i havet som gällde för oss. De flesta föredrog faktiskt poolen vilket jag kan förstå om man har mindre barn men inte annars. Badhandduk behöver man inte ta med sig till Turquoise du får ett handdukskort som du byter mot en handduk på väg till stranden, skönt att slippa ta upp plats i resväskan.

All inclusive

Turquoise resort är ett All inclusive hotell och det finns inga andra val, alla har full All inclusive, så därför får man inget armband eller liknande. Däremot ett plastkort att använda om man vill ha lite extra mot tillägg. Det kan t.ex. vara färskpressad apelsinjuice till frukost eller drinkar med annan sprit än den lokala – för det är bara den som ingår. Bland det bästa med att allt ingår tycker jag är att man bara kan hämta vatten i baren eller kylskåp, jätteskönt att slippa handla stora dunkar, planera och dricka varmt vatten.

turquoise

På kvällarna var det underhållning, vi såg två liveframträdanden och en kväll var det karaoke. Här var det ingen vidare kvalitet men det var trevligt att sitta vid caféborden på ”torget” och ta en drink på kvällen. Det var här de flesta samlades. Vi var även nere vid piren och såg solnedgången, men det gäller att vara snabb för det går fort när solen går ner.

turquoise

turquoise

turquoise

turquoise

Maten på Turquoise

Självklart ingår all mat i All inclusive konceptet och den var toppen. Det är typ samma mat som serveras på hotellen i Turkiet med skillnad i mängd och lite lyxigare utbud beroende på antal stjärnor på hotellet, men man känner igen maten. Mycket grönsaker både färska och stekta eller friterade, lagade rätter som pasta, grytor och grillat kött, kyckling eller fisk, pizzan var supergod. Det fanns även kebab, hamburgare mm.

mat2 mat1 turquoise

De turkiska desserterna ser fina ut men smakar inte så mycket. Mitt tips är att satsa på frukt, glass och de turkiska bakverken. Vi var i alla fall väldigt nöjda med maten och utbudet. Vi åt bara i bufférestaurangen eftersom vi var nöjda med det som serverades där. Det finns även fem olika à la carte restauranger på Turquoise, kinesisk, italiensk, turkisk, fisk och grill. Det ingår en middag på varje restaurang om man vill, vilket ska bokas i förväg.

buffe turquoise

Frukosten var kanonbra med frukt och grönsaker, ägg i olika former, bröd och pålägg, turkisk youghurt med honung eller smaksatt med bär, nötter, frön, flingor mm. kaffe och turkiskt thé.

urquoise

Shopping

Shopping i Turkiet handlar mycket om att pruta och att kolla kvaliteten på det man handlar. En del kopior av t.ex. väskor är plastiga och dåliga men det finns också repliker i skinn som är jättefina, men de kostar. Som alltid får man oftast det man betalar för. Väskor, kläder och skor är bra grejer att shoppa i Turkiet. Reseguiden tipsar om att optiker och tandläkare är bra och billigt, alltså glasögon och tandblekning t.ex. Eftersom vi var i Turkiet så få dagar och det var så varmt så stannade vi på hotellet hela vistelsen. Här finns några mindre butiker och vår enda shopping blev tre väskor i en av shopparna på Turquoise.

shop1 turquoise

turquoise

Militär statskupp

Det har varit mycket oroligheter i Turkiet den senaste tiden vilket gör det mindre attraktivt som resmål, vi hamnade som sagt mitt i en stats kupp vilket jag berättade om i mitt tidigare inlägg: Hemma igen efter Turkiet resa.

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close