Turkiet – del 2. Nu har jag landat i vardagen igen efter vår fyra dagars resa till Turkiet. Här kommer lite mer bilder och berättelser om mitt livs första Hamam besök, träning i värmen och helhetsintrycket av hotell Turquise och av Turkiet.

hamam

Hamam

Dag två besökte vi hotellets Hamam. Det här är första gången jag är på Hamam trots att jag varit i Turkiet fyra gånger tidigare. En fantastisk upplevelse, vi var jättenöjda. För 5€ var fick vi olika behandlingar som pågick i 90 minuter. Först fick vi sitta i en ångbastu ett par minuter för att öppna upp porerna. Därefter fick vi lägga oss på den varma marmorbänken och våra tre massöser började med att peela oss med en Kese, en scrubhandske i naturmaterial.

hamam

Vi blev peelade från ansiktet ner till tårna. Därefter blev vi tvättade och masserade med massor av skum, jag var tvungen att tjuvkika för att se hur de gjorde. De doppade en tygbit som ett örngott ungefär (alltså påsliknande och i lakansmaterial) i en tvållösning och slog sen till i luften så att ”påsen” blåstes upp och skum bildades. Sen sköljdes vi av med ljummet vatten som skopades över oss.

Rena och fina fick vi vila på varsin säng i ett rum och dricka lite vatten och turkiskt the. Därefter var det dags för en helkropps oljemassage. Tjejen som masserade mig var jätteduktig och tog i ordentligt eftersom jag bad om det, hon använde hela kroppen och satt gränsle över mig ett tag. Hon konstaterade också pricksäkert att jag hade backproblem, neckproblem and maybe ichias. Helt rätt förutom att ischiasen är en höftartros.

hamam

Efter massagen var det tillbaka i vilorummet och dags för en grön ansiktsmask som penslades på. Det var jätteskönt och avkopplande med Hamam tyckte vi alla tre, kan varmt rekommenderas. Tyvärr har jag inga bilder från Hamam besöket.

Träning

Det blev inte mycket träning för min del under resan, ett besök på hotellets gym var allt. Det var alldeles för varmt för att träna men om man orkat fanns det dagligen gruppträning som step och crossfit liknande pass samt vattengympa att gå på. Dessutom tennisbanor och diverse vattensporter, när vi lämnade hotellet såg jag också att det fanns ett stall väldigt nära som jag tror hette Moonlight.

hamam
Bild från hotellets gym. Bilden är lånad från Apollos hemsida

Hotellets gym var ett mindre rum med cykel, löpband, lite fria vikter och några maskiner. Fokus låg på överkroppsträning för de yngre killarna som var där samtidigt som jag. Vill man träna utomhus är det mycket tidiga morgnar som gäller pga värmen, det är jättevarmt även på kvällarna under sommarmånaderna så ta det lugnt.

Turquoise Hotell

Helhetsintrycket av hotellet vi bodde på och av vår resa är ändå att vi är jättenöjda och absolut kan tänka oss detta hotell igen även om jag tycker det är roligast att prova nytt.

hamam

hamamDet var rent och snyggt och hotellet omgavs av höga pinjeträd som skuggade skönt när det var som varmast. I träden satt massor av cikador som vi aldrig såg men hörde, de lät väldigt högt! Lyssna här på filmen.

Vi fick små presenter av hotellet i form av frön att så egna pinjeträd med, de kan bli 13 meter höga. Och ett ”Evileye” i glas som skydd mot otur.

hamamTurkiet som resmål är fint med dramatisk natur och väldigt varmt i juli. Det har varit mycket oroligheter i Turkiet den senaste tiden vilket gör det mindre attraktivt som resmål, vi hamnade som sagt mitt i en statskupp som jag berättade om i mitt tidigare inlägg: Hemma igen efter Turkiet resa. Det här var min femte Turkiet resa och min andra till Side. Turquise hotell är ett fyrstjärningt + hotell. Läs mer om hotellet och vår resa i inlägget: Turquise hotel resort & spa i Turkiet

Save

Save

Save

Write A Comment

Close