Vilken dag, vilket träningsevent! Igår deltog jag på Blogger bootcamp, ett träningsevent för bloggare och instagrammare. Jag är verkligen toppennöjd och superpeppad efter dagen som var riktigt bra arrangerad av Sofia och Mela mfl. på traningsevent.se Det fanns många väldigt duktiga instruktörer och föreläsare på plats och många intressanta utställare att besöka. Här är en del av det som hände under dagen.

kruth

Thaiboxning med Jörgen Kruth

Dagen inleddes med thaiboxning, yoga, trailrun eller föreläsning. De som deltog på boxningen fick svettas ordentligt när de övade slag och sparkar med Jörgen.

loparakuten

Löparakuten

Jag besökte David Felhendler på Löparakuten som var en av utställarna och fick hjälp med min stela nacke och rygg. Känner verkligen stor skillnad efter behandlingen, är mycket rörligare och mindre stel, så skönt. David rekommenderar alla att gå till sjukgymnast/naprapat 2-4 ggr per år för koll och korrigering av eventuella felställningar. I mitt fall beror problemen på felaktig ställning när jag sitter vid datorn och så klart med paddan i knät i soffan. Ska verkligen försöka tänka på det i framtiden.

David föreläste senare och gav en massa bra tips om hur man kan hålla sig skadefri. Du ska träna för att träna – tänk på att ha en bra hållning, inte bara när du tränar utan i vardagen. Andningen är viktig, många är stressade idag och andas för snabbt och ofta också för ytligt. Bålkontroll och fotstyrka är viktigt för att hålla som löpare, vi får testa några övningar som även finns här på Löparakuten. Tänk långsiktigt och skynda långsamt är det sista tipset.

naprapatjonas

Ergonomatrix

Otroligt rörliga Naprapatjonas visade alternativa sätt att röra sig för att träna rörlighet och alla muskler. Han inledde passet med att vi fick sätta oss i ”viloställning” – på huk i en djup squat, och där satt vi. Länge. Inte helt lätt… rekommendationen från Jonas är att försöka sitta så 30 min om dagen. Tiden kan delas upp och man kan lägga något under hälarna om det är svårt att komma ner. Jag ska försöka med lite Ass to the grass dagligen.

fanny

Bloggfotografi

Fanny Roethlisberger höll en intressant föreläsning om hur man tar bättre bloggbilder. Känner att det är dags att börja använda systemkameran mer, det är roligt med foto. Jag fick många bra tips, tack Fanny!

träningsevent

Move & Improve

Sofia Bursjöö, Uppochhoppa, bjöd på ett roligt pass som känns idag. Cirkelträning med Tabata övningar, ibland två och två. Helkroppsträning när den är som bäst.

Under ytan på tre prestationsmyter

När Yamina Enedahl, Träningsgandalf, föreläser om prestation och sin tid som simmare och fridykare är det knäpptyst i salen. Yamina är Sveriges första världsrekordhållare i fridykning och kan verkligen konsten att fånga en publik med sina kloka ord.

safeeducation

SAFE Education

Det kanske bästa av allt var att jag vann i en av alla de tävlingar man kunde delta i. Jag tog hem SAFE Educations vinst, en utbildning till licensierad kostrådgivare! Det ska bli jätteroligt att lära mig mer om kroppens behov och kost. Återkommer om det såklart.

goodiebag

Goodie bag

Alla deltagare fick en enorm goodiebag, alltså…. Enorm. Med massor av bra grejer. Här ser du innehållet.

apotekhjärtat

salmalax

tomtom

depend

Utställare

Förutom SAFE Education fanns Depend på plats och gjorde snygga naglar, Salmalax bjöd på smaskiga smakprov och man kunde köpa med sig lax hem. Tomtom visade sin senaste pulsklocka med musik – hann tyvärr inte titta på den, Apotek hjärtat bjöd på smoothie och massage, Hos Holistic fick vi smaka på blåbärsjuce, lingonjuice och rödbetsjuice (blåbär var godast). ColdZyme bjöd på munspray mot förkylning, värt att testa. Run & Relax ett norskt märke som hade med sig snygga yogakläder och Living proof fixade träningsfrisyrer.

träningsevent

Träningsevent

bloggerbootcamp.se hittar du mer bilder och information om eventet. Jag längtar redan till nästa gång!

Write A Comment

Close