selfiepinne

Jippie!! Nu har jag äntligen tagit bort axellåset/mitellan som jag har haft i sex veckor efter min axeloperation. Jag har dragit av en sena i axeln som har sytts tillbaka och det är nu dags för nästa steg, rörelseträning. Efter att ha hållit armen i princip helt stilla så lång tid har musklerna försvunnit rejält och jag är mycket stelare än vad jag hade trott. Det känns ändå fantastiskt att kunna klä på sig de kläder jag vill, duscha på vanligt sätt, äta och skriva med höger hand, och kunna träna lite spinning mm.

Rehabträning med Selfiepinne

Jag har fått ett antal olika övningar som jag ska göra tre gånger om dagen med 5 repetitioner av varje. Nu gäller det att inte fuska och att inte belasta armen på något sätt, den biten kommer senare – efter rörlighetsträningen. Jag ska bl.a. lyfta armen med hjälp av en pinne. Pinne?? Den enda pinne jag kom att tänka på var min Selfiepinne. Den funkar jättebra, är ju som gjord för sjukgymnastik!! Äntligen vet jag vad jag ska ha den till.

selfiepinne

selfiepinne

selfiepinne

selfiepinne

Övningar och mål

Jag hoppas verkligen att jag kommer att få ordning på min axel igen. Innan jag drog av senan hade jag precis äntligen lyckats göra strikta chins och handstand pushups utan hjälpmedel. Mitt mål är att klara det igen även om det känns väldigt avlägset just nu. Delmål är att rocka armhävningar som jag inte gjort på ett år nu, men närmaste mål blir att lyfta armen så mycket att jag kan raka mig i armhålan. Stay Strong! Love Lena<3

selfiepinne

I bra form och med ganska biffiga armar för 1 år sedan. På träningsresa i Turkiet med mina instruktörskollegor.

selfiepinne

Write A Comment

Close