tabbouleh

tabbouleh

Persiljesallad från Libanon

Ibland finns det stora knippen med bladpersilja till bra pris i mataffärerna och då brukar jag passa på att köpa och göra Tabbouleh, en persiljesallad från Libanon. Förutom persilja innehåller Tabbouleh tomater, lök och couscous eller bulgur. Och ibland gurka. Jag gillar att använda pärlcouscous istället för vanlig couscous, det är runda pastaliknande små bollar i storlek nästan som en ärta. Pärlcouscous finns i de flesta mataffärer från olika fabrikat.

tabbouleh

tabbouleh

Recept – Tabbouleh på pärlcouscous

  • 1 påse pärlcouscous
  • 1 stor knippa bladpersilja
  • Ca 2-3 större askar goda tomater
  • 1 gul lök
  • Ev. ett knippe salladslök
  • olivolja
  • kryddor t.ex. persilade

Gör så här

Koka pärlcouscousen enligt anvisningarna på påsen eller paketet, den ska var al dente, dvs ha rejält med tuggmotstånd kvar. Skölj i kallt vatten i ett durkslag så det svalnar. Lägg pärlcouscousen i en stor bunke, häll över ganska rejält med olivolja och krydda. Jag använde den färdiga blandningen persilade idag.

tabbouleh

Hacka persilja, lök och tomater och blanda samman alltihop till en sallad. Vill du kan du också lägga till t.ex. hackad mynta och gurka. Persilja är föresten supergott tycker jag och dessutom jättenyttigt, den innehåller bl.a. mycket järn och c-vitamin så använd den till mer än garnering. Det är den värd.

tabbouleh tabbouleh

tabbouleh

Perfekt på buffé

Det här är en perfekt rätt att ha som en del på en buffé, eller som idag som tillbehör till middagen. Vi åt grillade kycklingklubbor till min Tabbouleh, det passar väldigt bra tycker jag. Annat som passar bra till är rostbiff i skivor eller stekt kött eller varför inte lax. Lättlagat och gott alltså. Funkar bra i matlåda dessutom.

tabbouleh

kyckling

pärlcouscous

Kolla in mina buffé tips!

Här kan du kolla in den buffé jag gjorde med bl.a. en annan spännande variant på Tabbouleh med koriander mm. Bilden nedan.  Enkel, fräsch, god och ”vårig” buffé

pärlcouscous sallad

Write A Comment

Close