proteinbollarHär kommer en variant på nyttiga bollar med citronsmak och rullade i lakritspulver med eller utan salt. Supergoda! Proteinbollar innehåller massor av bra näring och är proppade med protein, vitaminer och antioxidanter. De är helt sockerfria, innehåller få ingredienser och går snabbt att göra. Du äter dem före eller efter träning istället för en bar, till mellanmål eller när du är sugen på något gott.

proteinbollarRecept på Sockerfria Proteinbollar med Citron och Lakrits

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 ½ dl kokosolja
  • 1 dl proteinpulver vanilj
  • Rivet citronskal från 1 citron
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 tsk naturlig citronarom
  • Eventuellt gul karamellfärg
  • Lakritspulver + flingsalt

proteinbollar

Gör så här:

Kör havregrynen i en mixer till ett pulver. Kör cashewnötterna i mixer till ett pulver, ha gärna kvar lite bitar som tuggmotstånd. (jag har en särskild tillsatts för att hacka nötter på min mixer men det funkar bra i vanlig mixerbehållare) Lägg havregryn och cashewnötter i en bunke. Tillsätt proteinpulvret och blanda. Tillsätt kokosoljan, citronsaft, citronarom och karamellfärg om du vill ha det, blanda till en smet. Ställ i kylen med du gör garneringen.

proteinbollarHäll upp lakritspulver på en tallrik och tillsätt eventuellt lite grovkrossat havssalt om du gillar saltlakrits. Jag rekommenderar det…de med salt var godast. Jag gjorde båda varianterna och använde dessutom två olika sorters lakritspulver. Forma ganska små bollar av smeten och rulla i lakritspulvret. Ställ in i kylskåpet.

proteinbollarproteinbollarProteinpulver med vanilj

Jag använde proteinpulvret Whey-80 med vaniljsmak. Det är en bra basvara som jag alltid har hemma och som man kan variera med olika smaker från färska bär och frukter i en smoothie t.ex. Proteinpulvret består av rent vassleproteinkoncentrat. Det finns i massor av smaker så det är fritt fram att använda fantasin och smaksätta dina egna proteinbollar!

proteinbollar

Sockerfritt

Proteinbollarna är helt sockerfria. Det enda sötningsmedlet som tillsatts är det som ingår i proteinpulvret dvs lite aspartam. Och nej aspartam är inte farligt om någon undrar. Du behöver äta mycket stora doser dagligen för att det ska finnas en riskfaktor.

proteinbollar

proteinbollar

Guldbollar till påsk

Eftersom det snart är påsk så gjorde jag också några guldbollar. Jag rullade citronbollarna i riven kokos blandat med guldpulver. Lyxbollar…

proteinbollar

proteinbollarHandla på Bodystore

Samtliga ingredienser till proteinbollar hittar du på Bodystore. Jag handlar ofta där eftersom jag tycker att deras utbud är bra och för att det är smidigt att beställa mycket av det jag använder hos en och samma leverantör. Frakten är dessutom gratis.

Havregryn

Havregryn kan sänka kolesterolen eftersom det innehåller betaglukan,  en vattenlöslig fiber. Havregryn innehåller också massor av magnesium, som kopplas ihop med god hjärthälsa. Magnesium främjar blodflödet och håller blodtrycket på en bra nivå vilket bidrar till att risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Läs mer om havregryn i inlägget Hypade Havregryn!

schweizernötbollarKokosolja

Kokosolja innehåller såväl vitaminer och mineraler, antioxidanter och bra fettsyror. Kokosoljans fetter har goda effekter som ökar det goda kolesterolet (HDL) och minskar det dåliga (LDL). Läs mer om kokosolja i inläggen Kokosolja ger bra energi och Vitare tänder med Kokosolja. Kokosoljans nyttigheter har debatterats rejält i media den sista tiden. nyttigt eller onyttigt? Läs vad Dr Sanna Ehdin tycker.oil pulling

 Cashewnötter

Cashewnötter Innehåller protein, fibrer och omättat fett. Magnesium, fosfor, järn och E-vitamin. E-vitamin bidar till fin hy, skyddar mot blodproppar och förbättrar glykogenförråden i musklerna och ökar därför prestationsförmågan och uthålligheten. Järn syresätter blodet ökar koncentrationen och motverkar stress.raw food bollar

Proteinpulver

1 dl Whey-80 innehåller 142 kcal bestående av 2,5 g fett, 1,8 g kolhydrater, 28 g protein. Proteinpulver finns i massor av varianter och mängder av smaker. Det här pulvret är gjort på vassle.

proteinbollar

Star Nutrition är nätbutiken Bodystore och Gymgrossistens egna Svenska varumärke. . Då varumärket produceras direkt för företaget utan mellanhänder, så kan priset för produkterna hållas nere samtidigt som kvaliteten är hög. Star Nutrition är nog mest kända för deras vassleprotein Whey-80.

Skriv en kommentar

Close