ramensoppa

Japansk nudelsoppa

Ramensoppa är en japansk nudelsoppa som finns i massor av varianter. Grunden är en riktigt god buljong, nudlar och grönsaker. Sen varierar toppingen som kan vara nötkött, fläskkött, kyckling, tofu, eller kanske räkor. Ramensoppa är bra mat när det ska gå snabbt men ända vara gott och hyfsat nyttigt.

ramensoppa

Här är min snabbvariant på Ramensoppa som går riktigt snabbt att fixa. Jag har inte angett några mängder, så se receptet som inspiration. Jag lagade en ordentlig laddning som räckte till ca sex personer. Det är superenkelt att laga din egen Ramen. Improvisera gärna, lägg till det du gillar och ta bort det du inte tycker om.

ramensoppa
ramensoppa

Min Ramensoppa

ramensoppa

Gör så här

  • Strimla lövbiffen och blanda den med Teriyaki & sesam oil sås (jag tog hela flaskan till ca 750 gr kött, gjorde soppa till minst 6 pers) Låt stå en stund.
  • Hacka vitlök, chili och ingefära.
  • Strimla grönsakerna fint.
ramensoppa
  • Koka äggen mjukkokta och dela dem i halvor.
  • Koka nudlarna enligt instruktion (vara noga med att inte koka för länge.. det är inte roligt med överkokta nudlar) Spola dem i kallt vatten så kokningen avstannar.
  • Fräs vitlök, chili och ingefära i olja i en stekpanna. Tillsätt lövbiffen med sås och allt och bryn.
  • Koka upp benbuljong (jag använde både färdig benbuljong och vatten + kalvfond) i en stor gryta, tillsätt de finstrimlade grönsakerna och tahini och misopasta efter smak. Smaka av om det behövs mer kryddning eller salt.
  • Tillsätt de kokta nudlarna sist. Grönsakerna ska bara bli varma och behålla sitt krisp, så koka bara någon minut.
ramensoppa

Häll upp nudelsoppan i portionsskålar, stänk eventuellt på lite sesamolja och lägg på kött, en eller två ägghalvor, och toppa med färsk koriander och garnera ev. med färsk chili. Servera Ramensoppan med pinnar och sked.. eller drick buljongen direkt ur skålen.

ramensoppa

Vegetarisk kalorisnål kollagenboost

För en supernyttig vegetarisk och extremt kalorisnål variant av Ramensoppa kolla in mitt tidigare recept på en variant med Benbuljong och Shiratakinudlar. Benbuljongen innehåller kollagen, och det gillar vi. Shiratakenudlarna innehåller hyaluronsyra, det gillar vi också. Båda boostar bl.a. huden lite extra. De här shiratakenudlarna innehåller 5 kcal/100gr, alltså inga kalorier, men inget annat heller iofs… In och läs mer om du blev nyfiken. Kalorisnål kollagenboost med benbuljong och shiratakenudlar.

kollagen och hyaluronsyra

Write A Comment

Close