chiapudding

Chiapudding Pinacolada!

Alltså! En krämig chiapudding med smak av ananas och kokos, den är så god. Jag älskar den kombon och tänkte att den måste vara perfekt i en chiapudding. I den här chiapuddingen har jag använt den lite krämigare kokosmjölken som finns i mindre förpackningar, eller på burk. Alltså inte de stora 1 liters som ofta kallas för kokosdryck, det gör puddingen krämigare, och godare.

chiapuddingAnanassylt med chiafrön

För att få med så mycket chiafrön, dvs. protein, fibrer och Omega 3, som möjligt så gjorde jag även en ananassylt med chiafrön. Tycker du att det är överkurs så se mina förslag på snabba och enkla alternativ nedan.

chiapudding

Gluten- & Laktosfri

Chiapuddingen är både fri från gluten och helt laktosfri (kolla den kokosmjölk du väljer för säkerhets skull)

chiapudding

Recept – Pinacolada Chiapudding (4 stora portioner)

  • 500 ml kokosmjölk (krämig)
  • 7 msk chiafrön
  • 1 burk (230 gr) Ananas i sin egen juice

Till topping

  • Färsk, fryst eller konserverad ananas
  • Kokosflakes
  • Myntablad

chiapudding

Kokoschiapudding

Häll kokosmjölken i en skål och vispa ner 5 msk chiafrön. Låt blandningen svälla lite innan du häller upp den i 4 burkar. In i kylskåpet tills det stelnar. Ett par timmar eller över natten. Du tar alltså 1 msk chiafrön till 1 dl vätska. ( Så har du 400 ml kokosmjölk tar du 4 msk)

chiapudding

chiapudding

Chiasylt med ananas

Mixa hela burken ananas och juice med en stavmixer. Blanda ner 2 msk chiafrön. Häll över kokospuddingen. In i kylen igen tills det stelnat.

chiapudding

chiapudding

chiapudding

Toppa med frukt

Toppa chiapuddingen med färsk, fryst (tinad) eller konserverad ananas, kokosflakes och gärna ett par myntablad.

chiapudding

Alternativ till Chiasylt

Om du tycker det blir lite krångligt så kan du strunta i chiasylten med ananas. Jag gjorde den för att jag ville ha med så mycket chiafrön som möjligt pga proteinet och Omega 3.  Hoppa över helt och kör bara med toppingen/ananas och kokosflakes. Eller mixa ananas och häll över utan chiafrön. Eller bara lägg på krossad ananas helt enkelt.

chiapudding

Varför är chiafrön nyttigt?

Chiafrön har ett bra näringsvärde med högt protein och fiberinnehåll och innehåller dessutom massor av Omega 3 bl.a. Två teskedar chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalstor laxfilé. Omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Så om du vet med dig att du inte äter så mycket lax eller andra källor till Omega 3 så är chiapudding ett bra val. Ät den till frukost eller som mellanmål. Välj Chiafrön av bra kvalitet, jag köper alltid Chiafröna på bilden från Superfruit. OBS! Just nu 20% billigare på allt från Superfruit!

chiapudding

Om rabatter och att handla från mina länkar

Bodystore är en av mina samarbetspartners och det innebär att om du handlar via mina länkar så går en liten del av ditt köp tillbaka till mig som provision. Då kan jag köpa produkter och göra recept eller recensera träningsredskap, hudvårdsprodukter etc. på bloggen. Det kostar inte något extra för dig, utan tvärtom så tipsar jag ofta om rabatter, och du bidrar till att jag kan driva TRÄNING 40+ helt gratis. Du kan fortfarande använda ditt konto hos Bodystore och samla poäng bara du börjar ditt köp från en länk från min blogg. Bra, eller hur! Just nu får du 20% på Superfruits så kolla också in hur du kan boosta din smoothie med deras superpulver, som är kanon.

smoothie

Write A Comment

Close