tnt

TNT från Great Earth  är en perfekt ”en-om-dagen” tablett som innehåller alla viktiga vitaminer och mineraler, samt enzymer för din matsmältning.

Vem behöver tillskott av multivitamin och mineral?

Om du vet med dig att du slarvar lite med maten och misstänker att du inte får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver så är en multivitamin tablett varje dag en bra idé. Bra också för dig som inte har så bra koll på vilket vitamin eller mineral du behöver, här får du en liten dos av allt. De vitaminer och mineraler som ingår i en multivitamintablett täcker inte hela ditt dagsbehov utan är avsedd att vara just ett allmänt kosttillskott med lite av varje.

tnt

Räcker det med en tablett?

En multivitamin passar dig som är ”normalfrisk” och allätare men kanske inte alltid äter så bra. Alltså inte har en sjukdomsbild eller uttalade besvär/symptom som kan bero på olika anledningar t.ex. brist på något enskilt vitamin eller mineral pga ett mycket enformigt näringsintag eller att du är vegan eller vegetarian, inte äter fisk, är äldre, eller inte är utomhus så ofta. Då kan du behöva ett större tillskott av t.ex. D-vitamin, B-vitamin och Omega 3 bland annat.

tnt

TNT – I´m dynamite!

Jag rekommenderar en tablett morgon och kväll av TNT om du inte använder några andra kosttillskott och vitaminer. TNT Multivitamin och Mineral är depåtabletter som under 8 timmar utsöndrar vitaminerna och mineralerna i kroppen. På detta sätt blir koncentrationen jämn och effekten långdragen. En tablett innehåller D, E, C, Alla B-vitaminer, K, Kalcium, Magnesium, Järn, Zink, Jod, Mangan, Kalium, Selen, Krom, och olika matsmältningsenzymer.

tnt

40+ kan behöva enzymtillskott

Med stigande ålder avtar kroppens egen produktion av matsmältningsenzymer så personer över 40 år kan gynnas av ett tillskott. Det här gör matsmältningsenzymer i din kropp

  • Bryter ner proteiner som virus och bakterier
  • Minskar svullnad och inflammation
  • Hjälper till att sänka kroppsvikten (fettnedbrytande enzymer)
  • Påskyndar läkningen efter idrottsskador

Läs mer om matsmältningsenzymer på Dr. Sanna Ehdins sida

tnt

tnt

NSP vitamin & mineralprogram

Jag äter en näve kosttillskott varje morgon och en halv näve på kvällen tillsammans med mina hormoner. Men om man inte vill satsa på en massa olika ”fristående” vitaminer och mineral är en multitablett av hög kvalitet väldigt bra. Vill du ha lite mer effekt men ändå ett enkelt alternativ då kan du testa NSP vitamin & mineralprogram. Det är ett 1 månads eller 3 månaders vitamin & mineralprogram med fyra olika tabletter som innehåller allt du behöver. NSP står för Nutritional Supplement Program och är ett färdigt kit med vitaminer i portionspåsar.

nsp

Varför ska jag äta kosttillskott?

Maten idag är mindre näringsrik. En stor del av den mat som finns tillgänglig i dagens livsmedelsbutiker kommer från större industrilantbruk. Växtförädling, urlakning av matjorden, tidig skörd och långa transportsträckor har bidragit till att samma livsmedel idag ofta är långt ifrån så näringsrikt som det har varit historiskt sett. Resultatet av det är att det är svårare att nå upp till de rekommenderade vitamin- och mineralintagen. Eftersom grundproblemet ligger i att råvarorna blivit sämre, även de som vanligen betraktas som nyttiga, gäller detta i stor utsträckning även personer som försöker leva hälsosamt. Läs mer på https://www.greatearth.se/kosttillskott

tnt

Läs mer om vitaminer

Vill du veta mer om vitaminer och mineraler. På Träning 40+ hittar du min ”vitaminserie” där jag bl.a. skrivit om B- vitamin D-vitamin, Zink, Magnesium och Collagen.

Write A Comment

Close