magövning

Du får en av mina allra mest effektiva magövningar. Den här övningen hade jag med som sista övning i mitt senaste Bodywork pass på 1 timme. Perfekt för hemmaträning. I videon använder jag en viktplatta på 2,5 kg men du kan ta vilken vikt du vill, lättare eller tyngre, en hantel, bok…. ja vad du vill. Om du vill kan du naturligtvis strunta i att använda en vikt och göra övningen ändå. Magövningen består av 3 olika rörelser, situps, russian twist och ”båten”.magövning

Situps med viktplatta

Vi börjar med situps. Rulla upp, kota för kota och jobba med magen. Om du håller viktplattan/vikten framför dig så får du faktiskt hjälp av den! Om du vill att övningen ska vara jobbigare och mer utmanande så håller du vikten mot bröstet. Det är stor skillnad. Testa så får du se!magövning

Russian twist

Gå över i Russian twist. Sitt upp med fötterna i golvet och bakåtlutad överkropp, magen är spänd. För vikten från sida til sida och rotera i överkroppen.

magövningBåten med lyft

Det är dags för den supereffektiva övningen ”båten”. En statisk övning. Sitt upp med bakåtlutad överkropp och lyft fötterna från golvet spänn magen och håll balansen. Lyft viktplattan/vikten rakt upp på raka armar fyra gånger.

Magövning med vikt – video

Då sätter vi ihop de tre rörelserna i ett flow.  Se till att aktivera magmusklerna ordentligt.

Musik är viktigt

There´s no one like me…. I´m a legend. Låten som jag gör övningen till heter  King is born med Aloe Blacc och du hittar den på t.ex. Spotify. Musik tycker jag är superviktigt för motivationen och för att orka. Välj musik som DU gillar! Och jobba med vers, stick och refräng som t.ex. i förslagen ovan.

Mer övningar för hemmaträning

Under ÖVNINGAR hittar du alla mina övningar och tips för hemmaträning, med bilder och video. Här finns uppvärmning, nedvarvning och massor av övningar för mage, rumpa, armar, rygg, ben.

Write A Comment

Close