armarTräna armar (Biceps) och övre ryggmusklerna (Lats) med gummiband, hantlar eller skivstång – välj det du gillar bäst och har tillgång till. Träna hemma eller på gymmet med den enkla koreografin i min video. Bicep curls är en bra övning för snygga armar, och den blir mycket roligare till bra musik där du jobbar i olika takt till musiken.

Träna hemma – Biceps och lats med gummiband

I videon gör jag den här övningen till Tove Los låt ”True disaster” den är i 4-takt och variationerna i koreografin är upp på 4 takter ner på 4 takter, därefter upp på 2 takter och ner på 2 takter, sen upp på 1 takt och ner på 3 takter. I slutet av låten kör vi stående rodd och låter latsmusklerna få jobba lite.

Gör så här:

Stå på gummibandet och ha det i kors framför dig.  Håll överarmarna fast efter sidorna på din kropp. Vill du göra övningen lättare så skippar du korset, men att ha bandet i kors hjälper dig även att hålla överarmarna stilla efter sidorna.

armarTänk på:

Att stå stilla med kroppen, ha en ”stolt hållning” alltså sträck på dig och spänn till coren (bålen). Överarmarna ska du hålla stilla efter sidorna det är bara dina biceps som ska jobba i den här övningen.  I övningen stående rodd lutar du dig framåt med rak rygg, ta tag i gummibandet långt ner och drar upp och tryck ihop skulderbladen, håll en kort stund innan du släpper efter och upprepar övningen.

Musik till träning

Låten True Disaster med Tove Lo hittar du på Spotify, den finns också med på min musiklista POWERWALK 28.  Mina musiklistor för träning på 1 timme hittar du HÄR.

träningsmusikHär hittar du fler övningar!

gummiband

På bloggen finns massor av olika övningar för hela kroppen. De flesta kommer från mina gruppträningspass men en del är specialgjorda för bloggen och för hemmaträning. Här är några av de populäraste övningarna.

Senaste Övningarna by TRÄNING 40+

Hemmaträning 30 min för rumpa och mage

Superset med skivstång för hela kroppen

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close