gummiband

Perfekt hemmaträning

Att träna med gummiband är enkelt, roligt och effektivt. Det är dessutom perfekt hemmaträning. Här visar jag en enkel övning som de flesta kan göra, den består av två olika kombinationer. Och du tränar främst armar, axlar och ben, rumpa.

Så här gör du övningen

Stå på bandet och ha handtagen på gummibandet vid höfterna. Vill du att övningen ska vara lite jobbigare så har du bandet i kors, annars inte. Prova vad som passar dig. Gå två stora steg till höger och två steg tillbaka upprepa. Stå still, vänd på händerna och gör en bicep curl, vänd händerna igen och tryck upp handtagen i en axelpress. Upprepa. Kolla in filmen nedan.

Justerbart gummiband från Iron Gym

Gummibandet jag använder kommer från Iron Gym och har en liten smart detalj. Det är en liten kula som sitter fäst vid handtaget och som du använder för att reglera motståndet med. Vill du ha mer motstånd så kortar du alltså bandet genom att dra upp det i handtaget och låsa det med kulan, smart va? Jag skulle säga att gummibandet från Iron Gym motsvarar ett medium gummiband utan justeringar. Det kostar 299 kronor hos Bodystore. Sen gillar jag personligen att det har vadderade handtag, det är skönt att hålla i och ger bra grepp.

20% rabatt på Bodystore

OBS! Just nu får du 20% rabatt på nästan allt hos Bodystore , så passa på att handla ditt gummiband med rabatt. Ange kod: OKT20 i kassan. Gäller t.o.m. 2019.10.27

gummiband gummiband gummiband

Klassiskt gummiband från Casall

Casall är ett annat märke som har bra och hållbara gummiband med vadderade handtag. De heter Exetube och finns i varianterna lätt – motsvarar 3 kg, medium – 5 kg och tungt – 7 kg. De kostar 199 kronor och håller i många år, en riktig klassiker.

gummiband

Musik är viktigt för motivationen

I filmen tränar jag till låten Instruction och går stora steg i versen och tränar armar och axlar i refrängen. Välj din favoritlåt och kör på. Instruction med Jax Jones hittar du annars här i min spellista POWERWALK 30 på Spotify. Musik är viktigt för motivationen och gör träningen så mycket roligare, så välj dina favoritlåtar eller använd någon av mina Powerwalk listor du hittar dem här.

Spotify

Fler övningar med gummiband

Vill du ha en snygg rygg och välsvarvade armar? Här är en supereffektiv och rolig övning från ett av mina gruppträningspass som du enkelt kan göra hemma.  Du hittar fler övningar med och utan gummiband  under ”Övningar” de flesta är filmade.

lats

Write A Comment

Close