landsvägscykelYippee! Idag kom jag äntligen ut på premiärtur med min nya landsvägscykel, en Scott Contessa Speedster 35,  som jag fick i julklapp av min man. Jag har varit på väg ut ett par gånger nu under våren, men först skulle cykeln monteras ihop och ställas in, sen behövde jag köpa en pump för att pumpa däcken, sen var det pedaler som skulle köpas och monteras.

landsvägscykel

landsvägscykel

SPD pedaler eller vanliga pedaler?

Jag satte på SPD pedaler först, alltså sådana som man använder tillsammans med cykelskor och ”klickar” fast sig i. Kom sen på att jag nog skulle börja med vanliga pedaler för att inte ramla omkull för mycket innan jag lärt mig min cykel. Så byte av pedaler igen, till ”vanliga”. Men idag var det alltså äntligen premiärtur. Jag och mannen cyklade en tur på 2 mil vilket var superhärligt.

landsvägscykel

Scott Contessa Speedster 35

Cykeln känns toppen. Jag är liten och kort, 159 cm lång, och har den minsta ramstorleken XXS. Scott Contessa är en damcykel och alltså specialdesignad för tjejer. Nu har jag inte så mycket att jämföra med eftersom det här är min första landsvägscykel och jag är fullständig nybörjare på cykling. Men den rullade lätt och bra och jag satt riktigt bra med lagom avstånd mellan sadel och styre.

landsvägscykel

Cykling med Topphälsa på Playitas, Fuerteventura

Jag cyklade landsväg för allra första gången i november förra året. Det var på träningsresa med Topphälsa på Playitas och med bästa coachingen av cykelproffsen Christer Skoogh och Tony Duberg. Då cyklade vi klunga och belgisk kedja. Läs inlägget På träningsresa med Topphälsa

landsvägscykellandsvägscykel

Nybörjare på landsvägscykel

Nu är planen att hitta lite bra cykelvägar i närområdet och få lite mil i benen. Det är bara det att jag har ett så fruktansvärt dåligt lokalsinne och är lite rädd att cykla vilse när jag ger mig ut själv. Ha ha… När jag har lite koll på mig själv och cykeln hoppas jag kunna hänga på den lokala cykelklubben på några av deras rundor. Jag bor i Örebro och vet att klubben är jättebra och att de kör cykelrundor med ledare för såväl nybörjare som elit.

landsvägscykel

Tjejvättern och nya utmaningar

Vem vet kanske blir jag så biten så jag anmäler mig till Tjejvättern! <3 Det är aldrig för sent att prova nya saker och kom ihåg att utmana dig själv då och då, både i kropp och själ, genom att göra saker du aldrig gjort förut. Det är utvecklande och gör dig lycklig och faktiskt  även smartare på köpet. Vad vill du prova?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

1 Comment

  1. Visst är det roligt och utvecklade att pröva något nytt. Började cykla förra året, genomförde en tjejklassiker förra året. Blev biten och ska göra halvklassikern i år. Utmaning att komma runt längre i år. Känner mig fortfarande väldigt ny och osäker på cykeln. Kan rekommendera tjejvättern.

Write A Comment

Close